Головна Новини Світ Польща Польща назвала умову, за якої передасть F-16 Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща назвала умову, за якої передасть F-16 Україні

Наразі це питання не обговорюється, заявив заступник міністра національної оборони

8 лютого 2023, 08:45 comments2754
Поділіться публікацією:

У Польщі давно вже ніхто не полемізує щодо надання Україні винищувачів F-16 та МіГ-29. Польща розуміє, що Україна має отримати винищувачі, але, натомість, Варшава може піти на такий крок лише в рамках коаліції, коли з цього питання буде ухвалено колективне рішення всіх союзників. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив заступник міністра національної оборони Польщі Войцех Скуркевич, пише "Укрінформ".

Польща назвала умову, за якої передасть F-16 Україні

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"Якщо такі переговори будуть серед союзників у межах "Рамштайну" або у більш вузькій коаліції, то, звичайно, ми, без сумніву, братимемо у цьому участь", — заявив Войцех Скуркевич.

Варто зазначити, що під час останньої зустрічі у форматі "Рамштайн" президент Володимир Зеленський закликав союзників надати Україні літаки F-16 та далекобійні ракети.

Пізніше президент США Джо Байден озвучив свою позицію щодо постачання винищувачів F-16 Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — новий великий наступ Росії під питанням: в Інституті вивчення війни назвали головну причину.

Також видання "Коментарі" повідомляло – лютий – місяць важливих для України самітів. З'явилися дані, що Володимир Зеленський прибуде до Брюсселя у четвер на саміт лідерів Євросоюзу, який відбудеться 9-10 лютого. На 14 лютого намічено чергову зустріч у форматі "Рамштайн". З 17 по 19 лютого відбудеться Мюнхенська конференція з питань безпеки. У 20-х числах може відбутися Саміт світу, де наша країна хоче просувати свою Формулу світу. Які очікування від майбутніх зустрічей? Чи можуть бути прийняті кардинальні рішення, які дозволяють швидше зупинити російську агресію і закликати винних до відповіді? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини