Головна Новини Світ Польща Польща оголосила про запровадження другого та третього рівня небезпеки. Яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща оголосила про запровадження другого та третього рівня небезпеки. Яка причина

1 грудня прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький підписав укази про запровадження другого та третього рівня небезпеки в країні.

1 грудня 2022, 13:05 comments1974
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

До кінця лютого 2023 року на всій території Польщі діятиме другий рівень небезпеки BRAVO та третій рівень небезпеки CHARLIE-CRP. Відповідне розпорядження підписав прем'єр-міністр Матеуш Моравецький. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на державний сайт польського уряду.

Польща оголосила про запровадження другого та третього рівня небезпеки. Яка причина

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Фото: з відкритих джерел

Згідно з указом нові рівні небезпеки діятимуть до лютого 2023 року. Другий рівень небезпеки під кодовою заявою BRAVO має превентивний характер і введений у зв'язку з геополітичним становищем навколо Польщі. Мається на увазі війна Росії проти України, а також різноманітні атаки та провокації російських і білоруських спецслужб проти Польщі та інших країн Європейського Союзу.

Третій рівень небезпеки CHARLIE-CRP введено як метод протидії в кіберпросторі. Він вводиться тоді, коли є висока ймовірність терористичних кібератак на державу та технологічні підприємства.

Як повідомляється в документі, нові укази почали діяти з моменту підписання, отже з 1 грудня та до 28 лютого 2023 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що польського президента розіграли російські пранкери. Вони зателефонували від імені президента Франції Еммануеля Макрона та запитували про ракетні вибухи, які відбулись на території Польщі. Анджей Дуда відповів, що це війна і обидві сторони будуть звинувачувати одна одну.

Також "Коментарі" писали про заяву прем'єр-міністра Матеуша Моравецького, який не виключає, що ракетні удари по Польщі могли бути організовані Російською Федерацією як провокації на території його країни. Така заява прозвучала, попри те, що ймовірно це була українська ракета.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

eva

1 грудня 2022, 14:49

Компактный и мощный портативный обогреватель с керамическим нагревом (900 Вт), подключается прямо к розетке в стене, очень экономный и бесшумный, есть таймер и пульт! Цена по Акции: 449 грн. ----- https://rip.to/obigriv


Новини