Головна Новини Світ Польща Польща оголосила, що посилить контроль на кордоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща оголосила, що посилить контроль на кордоні

Через збільшення кількості нелегальних мігрантів Польща розглядає можливість посилити контроль на кордоні.

26 вересня 2023, 11:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що видав наказ очільнику МЗС для посилення контролю на польсько-словацькому кордоні. Причиною рішення є збільшення кількості нелегалів, що потрапляють у Польщу зі Словаччини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Insider.

Польща оголосила, що посилить контроль на кордоні

Польща посилить контроль на кордоні зі Словаччиною. Фото з відкритих джерел

Під час зустрічі з жителями міста Красник Моравецький заявив, що Польща контролю кордон з Білоруссю, звідки раніше був значний рух нелегальних мігрантів. Однак за словами польського прем’єра велика кількість нелегалів потрапляє зі Словаччини.

"Ми це не контролюємо, але я доручив міністру внутрішніх справ і адміністрації запровадити перевірку на польсько-словацькому кордоні автомобілів і автобусів, які можуть перевозити нелегалів", — сказав Моравецький.

Він пояснив, що більшість нелегалів прибуває з Балканського регіону через Угорщину та Словаччину потрапляють у Польщу, адже між країнами немає кордону. Кінцевим пунктом мігрантів є Німеччина, куди вони потрапляють з Польщі. Німеччина стверджує, що в останні роки різко зросла кількість мігрантів, які прибувають до країни з території Польщі. Міністр внутрішніх справ Саксонії Армін Шустер назвав це "справжньою міграційною кризою".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Єврокомісар відправив ультиматум для Польщі, у якому вимагає пояснень щодо візового скандалу та встановив крайній термін для відповіді польського уряду.

Також "Коментарі" писали про скандал у Канаді за участю Зеленського. З Польщі надійшла різка реакція щодо присутності 98-ріічного українського мігранта у канадському парламенті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини