Головна Новини Світ Польща Польща планує врізати допомогу біженцям з України: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща планує врізати допомогу біженцям з України: подробиці

У Польщі вважають за доцільне зменшити допомогу українським біженцям

24 січня 2024, 21:59
Поділіться публікацією:

Польський уряд планує з жовтня поточного року зменшити обсяг допомоги українським біженцям. Про це повідомляє польське видання Rzeczpospolita, передає портал "Коментарі".

Польща планує врізати допомогу біженцям з України: подробиці

Українським переселенцям хочуть скоротити допомогу у Польщі. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання, польські чиновники вважають, що українцям, які їздять додому на свята і у відпустки, не потрібен тимчасовий захист. Вони пропонують зменшити виплати на дітей та скасувати статус тимчасового захисту після виїзду з Польщі навіть на короткий період. Наразі українці можуть покидати Польщу на термін, який не перевищує 30 днів.

Зазначається, що відповідний механізм було запроваджено для підтримки біженців після широкомасштабного вторгнення Росії в Україну.

Видання також повідомляє, що 21% опитаних українських переселенців заявили про бажання залишитися в Польщі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через зростаючий дефіцит ракет для ППО Повітряні сили України змушені робити вибір, які російські ракети збивати, а які – пропускати, повідомив Джон Кірбі. Координатор Радбезу Білого дому наголосив, що РФ намагається перевантажувати системи ППО. Та попри це, відзначив він, ППО України наразі залишається ефективною.

"Коментарі" також писали, що серед держав-членів Європейського Союзу немає консенсусу щодо конфіскації на користь України заморожених суверенних активів Центрального банку Росії. За інформацією Reuters, конфіскації капіталу російських активів не відбудеться, позаяк між країнами-членами Євросоюзу немає угоди з цього приводу. Країни Євросоюзу не готові конфісковувати активи Центробанку РФ, оскільки вважають, що відповідне рішення буде нести "занадто багато юридичних ризиків".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини