Головна Новини Світ Польща Польща посилить східні кордони: до чого готується Варшава
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща посилить східні кордони: до чого готується Варшава

Польща посилить контроль за східним кордоном

11 травня 2024, 18:35
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Варшава розпочинає роботу над подальшим зміцненням всього східного кордону.

Польща посилить східні кордони: до чого готується Варшава

Польща укріпить кордони. Фото з відкритих джерел

За словами очільника уряду, Польща стикнулася зі зростаючою "гібридною війною" у вигляді нелегальної міграції з Білорусі.

"Польсько-білоруський кордон є унікальним місцем через тиск нелегальної імміграції. Фактично, ми маємо справу з прогресуючою гібридною війною. Нові укріплення будуть вздовж усього східного кордону, який також може включати Україну та Росію", — розповів Дональд Туск.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія будує в центральній Білорусі базу для розміщення ядерних боєголовок. Як відзначає видання The New York Times, якщо Росія перевезе ядерну зброю для зберігання в Білорусь, це буде перший подібний випадок після розпаду Радянського союзу. У РФ є ядерні боєголовки на власній території, які розташовані недалеко від України та країн НАТО. Однак, відзначає видання, розмістивши зброю у Білорусі, Кремль спробує підкреслити ядерну загрозу та зміцнити свої сили ядерного стримування.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що світ повинен дати оцінку, що призвело до появи потужного російського терористичного режиму з ядерною зброєю, переконаний політолог Олександр Антонюк. "Війна в Україні – це не лише наслідок подвійних стандартів Заходу та бездіяльності міжнародних інституцій, але й причина майбутніх військових ескалацій. Тому, окрім завершення війни в Україні, світ повинен знайти інструменти, які зроблять неможливими війни в майбутньому", — резюмував експерт. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини