Головна Новини Світ Польща Польща потрапила в скандал з іранськими "шахедами": деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща потрапила в скандал з іранськими "шахедами": деталі

В іранських "шахедах" знайшли польські компоненти

18 липня 2024, 17:50
Поділіться публікацією:

 У Польщі розслідують порушення правил експорту зброї та технологій, унаслідок якого в іранських дронах Shahed-136 було знайдено польські деталі.

Польща потрапила в скандал з іранськими "шахедами": деталі

Польська компанія продала насоси для іранських дронів (фото з відкритих джерел)

Міністр внутрішніх справ Польщі Томаш Семоняк повідомив, що цей інцидент було виявлено Агентством внутрішньої безпеки, і назвав його "абсолютно жахливим". "Прокуратура обов'язково проведе необхідні заходи, висуне звинувачення і повідомить про подальший хід розслідування", — сказав Семоняк, за інформацією видання Wydarzenia.

Він також зазначив, що уряд намагається вирішити всі питання, пов'язані із санкціями. "У попередні роки ця система була дуже ослаблена, всупереч риториці. Національна фіскальна адміністрація у співпраці з іншими службами вже кілька місяців проводить інтенсивну роботу, щоб санкції та ембарго не були обійдені", — додав міністр.

За даними Radio Zet, державна компанія з Познані продала деталі, які були використані в іранських бойових дронах Shahed-136. Мова йде про насоси, виготовлені компанією, що належить польському Агентству промислового розвитку.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те. що Польща анонсувала стягування військ до кордону з БілоруссюУ Польщі з 1 серпня на кордоні з Білоруссю розпочнеться операція "Безпечне Підляшшя", до якої залучать близько 17 тисяч військових. Таку заяву зробив міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Комиш.

На прес-конференції з головою польського МВС Томашем Семоняком Косиняк-Комиш оцінив, що рішення про запровадження буферної зони на кордоні з Білоруссю має позитивний ефект – кількість спроб перетину кордону та самих перетинів зменшилася. Відповідальною за операцію буде 18-та механізована дивізія.
 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини