Головна Новини Світ Польща Польща різко відреагувала на цинічну відмову посла РФ прибути на виклик в МЗС
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща різко відреагувала на цинічну відмову посла РФ прибути на виклик в МЗС

Дипломатичним дезертирством назвав відмову російського посла в Варшаві Сергія Андрєєва прибути на виклик в міністерство закордонних справ заступник голови МЗС Польщі Анджей Шейна

26 березня 2024, 18:08
Поділіться публікацією:

У Польщі відреагували на вчинок російського посла Сергія Андрєєва, який проігнорував виклик до МЗС, і назвали його дії дипломатичним дезертирством та проявом непрофесіоналізму.

Польща різко відреагувала на цинічну відмову посла РФ прибути на виклик в МЗС

Анджей Шейна

При цьому Анджей Шейна підкреслив, що мова не йшла про запрошення російсько посла, його викликали в посольство відповідно до Віденської конвенції у зв'язку з подією, яка трапилася.

Як підкреслив дипломат, саме російська ракета залетіла у повітряний простір Польщі і це викликало справедливе занепокоєння в тому числі і у союзників Польщі.

"Такий акт перетину ракетою є також терористичним актом, тому посла було викликано для вручення ноти протесту"
, — сказав Шейна.

При цьому він різко висловився із приводу заяв Андрєєва щодо того, що немає доказів того, що саме російська ракета залетіла у повітряний простір Польщі. Дипломат назвав Росію терористичною державою, яка добре знає куди саме летять її ракети.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що російський посол у Варшаві Сергій Андрєєв повідомив, що відмовився прибути на виклик у МЗС Польщі після інциденту з ракетою, яка залетіла у повітряний простір країни. Російський дипломат відзначив, що не отримав від польської сторони запевнень із приводу того, що вона готова надати доказати, що мова йде саме про ракету РФ. Саме тому, заявив Андрєєв, він порадив МЗС Польщі надіслати йому ноту протесту поштою.

Відомо, що російська ракета 24 березня увійшла в повітряний простір Польщі і знаходилась на території країни 39 с. Польська сторона її не збила, бо вона не зашкодила громадянам її країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини