Головна Новини Світ Польща Польща розбудовує армію: як зросте її чисельність вже цього року
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща розбудовує армію: як зросте її чисельність вже цього року

На тлі російської агресії в Україні Польща вирішила збільшити чисельність своєї армії

17 листопада 2023, 19:19
Поділіться публікацією:

Уряд Республіки Польща ухвалив рішення про збільшення чисельності осіб, яких зможуть зарахувати в армію на професійну контрактну та добровільну строкову військові служби. Як пише портал "Коментарі", про це повідомила канцелярія прем'єр-міністра Польщі.

Польща розбудовує армію: як зросте її чисельність вже цього року

Польща вже цього року збільшить чисельність армії. Фото з відкритих джерел

Уряд Польщі збільшив ліміт для набору на контрактну і строкову службу в армії. 

На професійну військову службу до польської армії цього року зможуть вступити 25,8 тис. осіб. Це на 8,5 тис. більше у порівнянні з 2022 роком.

Число тих, кого зможуть взяти на добровільну строкову службу в армії, уряд Польщі збільшив до 36580 осіб. Минулого року ліміт чисельності строковиків був на 8 тис. меншим.

Причиною відповідного рішення уряду Польщі стало збільшення кількості охочих служити в армії. Зазначається, що у вересні минулорічна квота була заповнена вже на 87%.

У польському Міністерстві національної оборони пояснили, що ліміт контрактників і строковиків може і не заповнитись на 100%, але рішення про розширення армії було ухвалене, щоби уряд зміг переглянути бюджет на утримання військовослужбовців.

Раніше портал "Коментарі" писав, що міністр оборони Польщі Маріуш Блащак відповів на російську критику щодо розміщення польських солдатів біля кордону з Білоруссю та назвав аргумент, який розуміє президент Росії Володимир Путін. Дмитрій Пєсков розкритикував Польщу через рішення збільшити кількість своїх солдатів на польсько-білоруському кордоні. Блащак заявив, що його країна не має відмовлятись від створення однієї з найпотужніших армій на європейському континенті.

Також "Коментарі" писали про генсека НАТО Єнса Столтенберга, який розповів, чи готовий вже Путін до мирних переговорів про закінчення війни на умовах України. Очільник НАТО назвав засіб, який допоможе схилити президента Росії до переговорів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини