Головна Новини Світ Польща Польща спрямовує тисячі військових на кордон із Білоруссю: чи збільшилася загроза
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща спрямовує тисячі військових на кордон із Білоруссю: чи збільшилася загроза

Польща направить до свого кордону з Білоруссю дві тисячі військовослужбовців – удвічі більше, ніж просила прикордонна служба

9 серпня 2023, 16:15
Поділіться публікацією:

Влада Польщі прийняла рішення перекинути до свого кордону з Білоруссю 2000 військовослужбовців, що вдвічі більше, ніж запрошено прикордонною службою, для припинення незаконних переходів та підтримки стабільності. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Reuters, з посиланням на заяву заступника міністра внутрішніх справ Мацея Васіка польським ЗМІ.

Польща спрямовує тисячі військових на кордон із Білоруссю: чи збільшилася загроза

Польща ще більше посилить кордон із Білоруссю. Фото REUTERS

Заступник міністра розповів, що від прикордонників надійшов запит на те. Щоб посилити кордон за рахунок перекидання додаткової тисячі військових, але в результаті після обговорення питання було прийнято рішення замість тисячі військових відправити дві тисячі.

"Це підкріплення буде складатися не з 1000, а з 2000 солдатів", — сказав Васік. — Це рішення було прийнято Комітетом безпеки, і міністром (оборони) Маріушем Блащаком".

Заступник міністра також зазначив, що всі спроби мігрантів нелегально проникнути до Польщі зараз організовуються режимом Лукашенка.

"Якби на тій стороні були справжні прикордонники, а не служби контрабанди, цих переходів взагалі не було б", — зазначив чиновник.

Читайте також на порталі "Коментарі" — загроза наростає: у Польщі заявили про висунення вагнерівців до кордону з країнами Балтії.

Також видання "Коментарі" повідомляло – під час масового обстрілу України, що відбувся 5 серпня, з'явилися повідомлення про можливий запуск ракет із території Республіки Білорусь (РБ). Проте, як запевняє представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов, насправді Росія могла імітувати пуски ракет з Білорусі, щоб втягнути її у війну проти нашої країни. Раніше в СБУ попереджали, що представники ПВК "Вагнер", які влаштувалися в РБ, можуть провокувати "під чужим прапором" на Мозирському нафтопереробному заводі (стратегічне підприємство) все з тією ж метою – втягнути Білорусь у відкриту війну проти України. Чи залишився ще у РФ такий шанс після масових викриттів та попереджень із боку Заходу та Києва? Чи готовий до цього режим Лукашенка? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини