Головна Новини Світ Польща Польща стягує танки та гаубиці до кордону з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща стягує танки та гаубиці до кордону з Росією

До Польщі доставили танки та гаубиці, які вона раніше замовляла у Південної Кореї

22 березня 2023, 18:09 comments1046
Поділіться публікацією:

22 березня до Польщі прибули танки та гаубиці, які країна ще раніше замовила у Південної Кореї. Про це повідомляє  міністр оборони Польщі Маріуш Блащак у Twitter.

Польща стягує танки та гаубиці до кордону з Росією

Танки K2, які передали Польщі (фото twitter.com/mblaszczak)

"Польське військо стає сильнішим! Сьогодні вранці до порту Гдиня прибули ще 12 гаубиць К9 та 5 танків К2, які ми замовили минулого року у Південної Кореї. Це значне посилення потенціалу наших артилерійських та бронетанкових військ", — написав міністр.

За інформацією PAP, міністр оборони розповів, що танки та гаубиці надійдуть на озброєння для 16-ї механізованої дивізії у Вармінсько-Мазурському воєводстві, що знаходиться на кордоні з Калінінградською областю Росії.

"Ми створюємо силу, яка могла б стримати агресора. Путін має подумати двічі, перш ніж ухвалить помилкове рішення напасти на Польщу", — заявив він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Польща передає Україні винищувачі. Це станеться вже найближчими днями, заявив Президент Польщі Анджей Дуда на пресконференції з президентом Чехії. Очільник європейської держави пообіцяв винищувачі передати Україні справними і готовими до виконання поставлених бойових завдань. За словами Дуди, рішення про передачу літаків було ухвалене на рівні державних органів влади. На озброєнні польської армії ці літаки замінять FA-50 з Південної Кореї, перші з яких очікуються до кінця року. Потім до них приєднаються ескадрильї літаків F-35, додав Дуда.

 Також "Коментарі2 писали про те, що Польща хоче компенсації від Росії через зупинку імпорту нафти.Державна компанія Польщі  PKN Orlen збирається вимагати компенсацію у російської "Татнефти" через те, що імпорт нафти з Росії трубопроводом "Дружба" було зупинено в кінці лютого. Про це повідомив генеральний директор PKN Orlen Даніеля Обайтека
 
 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини