Головна Новини Світ Польща Польща та Україна у Варшаві підпишуть нову угоду: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща та Україна у Варшаві підпишуть нову угоду: про що йдеться

Міністри Польщі та України зустрінуться у Варшаві для підписання угоди щодо експорту зерна

15 квітня 2023, 10:44
Поділіться публікацією:

Міністри сільського господарства України та Польщі у понеділок зустрінуться на території Польщі для підписання угоди про подальший експорт українського зерна, що спричиняє значне невдоволення польських фермерів. Про це заявив новий міністр сільського господарства Роберт Телус, повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на "PAP".

Польща та Україна у Варшаві підпишуть нову угоду: про що йдеться

Польща та Україна. Фото: з відкритих джерел

Телус розповів, що у п'ятницю мав телефонну розмову з Сольським, а у понеділок чекає на нього у Польщі.

"Ми обговорили дуже важливе питання і, сподіваюся, зможемо офіційно оголосити все у понеділок", – розповів Роберт Телус.

Він наголосив, що сторони домовилися про те, щоб зерно з України не розвантажували у Польщі. "Рішення було ухвалено ще на зустрічі на кордоні в Дорогуську, зараз ми лише фіналізуємо це", – сказав міністр.

Як повідомлялося, 11 квітня новий міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус після зустрічі із фермерами пообіцяв звернутися до Європейської комісії з проханням запровадити мито на імпорт українського зерна.

Минулого тижня Польща та Україна домовилися тимчасово призупинити ввезення українських пшениці, ріпаку, кукурудзи та соняшнику.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Міністерство закордонних справ Росії оприлюднило список вимог для продовження зернової ініціативи, термін якої, на думку країни-агресора, спливає 18 травня. Про що говорить такий відвертий шантаж із боку РФ? Як слід відповідати Україні, Туреччині та ООН, які є учасниками зернової угоди? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в Інституті вивчення війни розповіли, навіщо Кремль підняв на сполох Тихоокеанський флот.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.pap.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини