Головна Новини Світ Польща Польща таємно передавала Україні зброю (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща таємно передавала Україні зброю (ФОТО)

Окрім офіційного постачання зброї, в Україну також надходить військова техніка, яка ніде не значиться в оприлюднених звітах. Цього разу це польська система S-125 Newa SC.

6 грудня 2022, 18:00 comments5411
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ймовірно, Польща та США надають Україні військову техніку, яка не потрапляє в офіційні повідомлення. Секрет про це зберігався достатньо довго, адже оприлюдненні фото кількамісячної давнини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посилання на Telegram-канал NMFTE.

Польща таємно передавала Україні зброю (ФОТО)

Польська ЗРК система S-125 Newa SC. Фото: з відкритих джерел

З початку повномасштабного вторгнення, Захід підтримував постачання зброї для України. Було надіслано військової техніки на десятки мільярдів доларів. Більшість зброї, яку отримала Україна була оприлюднена в офіційних документах, хоча частина з військових поставок була засекречена.

Наприклад, американські дрони-камікадзе Switchblade спочатку з’явились у соцмережах і лише після того Пентагон офіційно оголосив про поставки такої зброї до України. Тепер стало відомо, що Польща також відправляла секретні поставки в Україну. В мережу потрапило фото польської системи S-125 Newa SC.

S-125 Newa SC — що це за зброя?

S-125 Newa є однією з кількох пострадянських систем протиповітряної оборони, які зараз перебувають на озброєнні польських збройних сил. У 1990-х роках Польща модернізувала системи цього типу, створені для боротьби з ворожими літаючими об'єктами, що рухаються зі швидкістю до 4 тис. км на годину, на висоті від 20 м до 18 км і на відстані від 3,5 до 25 км. Такі параметри означають, що багато сучасних ракет легко обходять цю систему ППО, оскільки рухаються зі значно більшою швидкістю.

У рамках польської модернізації пускові установки також розмістили на шасі списаного танка Т-55, а антенну колону та командну кабіну – на автомобілі МАЗ-543. Наразі невідомо скільки таких систем Польща передала Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Польща отримала перші поставки військової техніки з Південної Кореї.

Також "Коментарі" писали про озброєння, яке хоче отримати президент України Володимир Зеленський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/NMFTE/5753
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини