Головна Новини Світ Польща Польща вимагатиме репарації у Росії за Другу світову війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща вимагатиме репарації у Росії за Другу світову війну

Після Німеччини Польща підготує звіт про репарації для РФ.

4 жовтня 2022, 19:51
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Польський уряд має підготувати доповідь про воєнні втрати завданні Росією під час Другої світової війни. Це завдання дещо складніше ніж звіт про репарації від Німеччини, але він має бути складений, заявив у 4 жовтня Аркадіуш Мулярчик, депутат від польської партії "Право і справедливість".

Польща вимагатиме репарації у Росії за Другу світову війну

Президент Польщі Анджей Дуда. Фото з відкритих джерел

Польща кілька тижнів тому почала публічно вимагати від Німеччини репарацій за Другу світову війну. Як стверджує польська сторона у своєму звіті німецький уряд має заплатити їй 6,2 трлн злотих, тобто 1,2 млрд євро.

Під час конференції депутат від партії "Право і справедливість" Аркадіуш Мулярчик відповів на питання про можливий подібний звіт репарацій від Російської Федерації.

"Можливо, робота складніша, ніж зі звітом з Німеччини, тому що багато даних просто є в білоруських чи українських архівах, але такий звіт треба готувати", — сказав депутат.

Польський посадовець зазначив, що в такому звіті немає нічого дивного, адже країни Балтії вже мають готові подібні документи.

Також Мулярчик впевнений, що переговори про репарації зараз не відбудуться, адже при владі в РФ Володимир Путін, який порушує міжнародне право через повномасштабне вторгнення в Україну.

"Але, можливо, через якийсь час, через два, три, п’ять років, Росія буде іншою країною, вона захоче повернутися до цивілізованих країн, які поважають норми верховенства права та демократії, і тоді ми, можливо, зможемо підіймати таку тему", — уточнив депутат.

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що хоч Росія і пізніше вступила в Другу світову війну, але його країна має право на грошову компенсацію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про відповідь Німеччини стосовно польських заяв щодо репарацій.

Також "Коментарі" писали про можливі репарації від Росії для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Кобальт

4 жовтня 2022, 19:24

Пшеки, ви ще третю світову не пережили, щоб щось вимагати.


Новини