Головна Новини Світ Польща Польща вводить буферну зону на кордоні: з якою країною
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща вводить буферну зону на кордоні: з якою країною

Після нападів на польських прикордонників, Туск оголосив про створення буферної зони між Польщею та Білоруссю.

11 червня 2024, 09:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що на кордоні з Білоруссю буде створено десятки кілометрів буферної зони шириною 200 метрів. Рішення про створення буферної зони пов’язано з постійними нападами нелегалів з Білорусі на прикордонників.

Польща вводить буферну зону на кордоні: з якою країною

Кордон Польщі та Білорусі. Фото з відкритих джерел

Після засідання Ради міністрів прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск виступив з повідомленням, що уряд прийняв пропозицію Міністерства внутрішніх справ щодо запровадження буферної зони з Білоруссю.

"Мова йде про кілька десятків кілометрів глибиною 200 метрів. У заповідниках є місця, де ця зона буде близько двох кілометрів, але це короткі ділянки. Вони пов'язані з присутністю контрабандистів, які діють переважно в лісистій місцевості", — сказав Туск.

Очікується, що така зона буде довжиною близько 65 км, де польські прикордонники стикаються з найбільшою кількістю спроб незаконного перетину кордону.

Туск також відповів на питання, що створення буферної зони може ускладнити життя місцевим мешканцям. За його словами, це робиться для безпеки Польщі від Білорусі та Росії.

"Ніяка політика чи людські емоції тут цього не змінять. Я все це поважаю, але завдання польської держави — усіма доступними методами зробити кордон безпечним, а це означає, що цей кордон не можуть безкарно перетинати нелегальні мігранти та групи, організовані владою Білорусі та Росії", – додав Туск.

За словами президента Польщі Анджея Дуди останнім часом було зафіксовано близько 50 нападів на польських прикордонників, а також одне вбивство після атаки нелегального мігранта. Крім того, польська влада неодноразово фіксувала, що російські та білоруські спецслужби та прикордонники організовують групи для нелегального перетину кордону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що польський генерал закликав уряд мінувати кордон з Білоруссю та Росією.

Також "Коментарі" писали про новий закон щодо українських біженців у Польщі, який підписав Анджей Дуда.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини