Головна Новини Світ Польща Польща закликала Європу готуватися до війни з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща закликала Європу готуватися до війни з РФ

Туск вважає, що Європа має посилити свій оборонний потенціал та готуватися до можливої агресії РФ

3 січня 2024, 22:30
Поділіться публікацією:

Європа у майбутньому може стати ціллю агресії Росії, а тому повинна якнайшвидше нарощувати свій військовий потенціал, щоби бути готовою протистояти російському вторгненню. Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, передає портал "Коментарі" з посиланням на видання РАР.

Польща закликала Європу готуватися до війни з РФ

У Польщі не виключають агресії РФ проти Європи. Фото з відкритих джерел

Дональд Туск розповів, що при уряді Польщі створять Комітет з питань безпеки, який буде займатися покращенням безпеки кордонів і повітряного простору Польщі, а також разом із союзниками — посиленням східного кордону.

Очільник польського уряду наголосив, що країни Європи повинні мобілізуватися. Він відзначив, що ЄС має радикально збільшити зусилля у сфері озброєнь, щоби не залишитися далеко позаду.

"Європа буде вразливою до прямої російської атаки в найближчі кілька років. Ніхто не може сумніватися, що в стратегічній перспективі Європа є метою російської агресії. І це станеться, коли перевага Росії з точки зору військових можливостей буде очевидною", – заявив Дональд Туск.

Прем’єр Польщі додав, що Європа повинна бути сильнішою у військовому відношенні, ніж Росія. За його словами, лише у такому випадку ЄС зможе захистити європейські і польські кордони від російського вторгнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що представниця російського МЗС Марія Захарова прокоментувала заяву міністра закордонних справ Польщі стосовно того, що Україні потрібно більше озброєння на тлі російських масованих атак. Вона припустила, що далекобійні ракети можуть залетіти на польську територію. Захарова стверджує, що польський посадовець не висловлює свої ідеї, а має тільки американські.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини