Головна Новини Світ Польща Польща заявила про готовність тренувати українських мобілізованих
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща заявила про готовність тренувати українських мобілізованих

Польща не готова відправляти своїх інструкторів в Україну, проте готова вчити на своїй території українських мобілізованих, заявив міністр закордонних справ Радослав Сікорський

31 травня 2024, 20:38
Поділіться публікацією:

Варшава не надсилатиме своїх інструкторів для навчання військових в Україну. Проте, як заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, Польща готова вчити українських мобілізованих на своїй території.

Польща заявила про готовність тренувати українських мобілізованих

Радослав Сікорський

Як відзначив Сікорський, таке рішення було прийнято після ретельного вивчення запиту від України щодо військових інструкторів.

"Ми прийшли до висновку, що безпечніше та ефективніше було б навчати в Польщі український підрозділ з українців, які підлягають призову до української армії",
- сказав міністр закордонних справ.

Окрім того, він додав, що таке рішення буде більш ефективним щодо допомоги Україні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за інформацією народного депутата Олексія Гончаренка, французькі інструктори вже прямують в Україну. Раніше Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що підписав всі необхідні накази для того, щоб спростити перебування французьких інструкторів в Україні.

Окрім того, за інформацією французьких ЗМІ, спочатку в Україну прибуде невелика група інструкторів. Саме вона розробить деталі місії. Після цього, в Україну прибудуть декілька сотень інструкторів. За інформацією французьких дипломатів, планується, що навчання буде зосереджене на розмінуванні, підтримці обладнання в робочому стані та технічному обслуговуванні військових літаків, які надасть Захід. Крім того, Париж фінансуватиме, озброюватиме та тренуватиме українську моторизовану бригаду.

При цьому відомо, що Німеччина на буде насилати своїх інструкторів, так як вважає, що така місія не буде виправдовувати ризики.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини