Головна Новини Світ Польща Польська газета зібрала майже півтора мільйона гривень на допомогу українцям: куди підуть гроші?
commentss НОВИНИ Всі новини

Польська газета зібрала майже півтора мільйона гривень на допомогу українцям: куди підуть гроші?

Волонтери мають намір відвідати міста та села, які тривалий час перебували в окупації.

10 листопада 2022, 11:50
Поділіться публікацією:

У Польщі журналісти відомої інтернет-газети Wyborcza зібрали понад 180 тисяч злотих (близько 1,3 млн гривень) у рамках благодійної програми "Тепло для України". Відомо, що кошти було зібрано не лише завдяки ініціативі редакції газети, а й завдяки її читачам, які купували щомісячну передплату на доступ до повного переліку новин. Таким чином, частину грошей, отриманих від читачів, керівництво ЗМІ і вирішило відправити на допомогу українцям – кошти будуть витрачені на придбання необхідних речей та пристроїв, які допоможуть їм пережити холодну зиму.

Польська газета зібрала майже півтора мільйона гривень на допомогу українцям: куди підуть гроші?

Фото тематичне, з відкритих джерел


Тепер, коли гроші зібрано, журналісти видання разом із волонтерами мають намір вирушити в Україну двома гуманітарними конвоями. Як повідомляє безпосередньо видання Wyborcza, члени делегації планують поїхати саме до нещодавно звільнених від російських окупантів міст і сіл. Там, йдеться у повідомленні, живуть люди, яким найважче буде пережити зиму — у них відсутня електрика, газ та вода. Придбані волонтерами приналежності мають допомогти українцям впоратися з холодною зимою, сподіваються ініціатори благодійного збору.


"Перед тим, як щось купити, ми проаналізували всі прохання українців, які проживають на нещодавно звільнених територіях. Як правило, вони просили не лише продукти харчування та ліки, а й сірники, батарейки, якнайбільше свічок, ліхтарики та теплий одяг. Ми все це, звичайно ж, придбали. Сподіваємося, що всі куплені нами речі допоможуть їм пережити найхолодніший період цієї жорстокої війни", — йдеться у повідомленні ЗМІ.


За наявними даними, гуманітарні конвої мають вирушити до України найближчим часом, зараз затверджується сам план поїздки.


Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що польський Краків перебуває в очікуванні нової хвилі біженців з України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Анна

20 березня 2024, 18:00

навчання онлайн https://imclasses.com/


Новини