Головна Новини Світ Польща У Польщі готуються до нової хвилі біженців: житла немає
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі готуються до нової хвилі біженців: житла немає

На даний момент у Кракові мешкає близько 50 тисяч переселенців з України.

10 листопада 2022, 10:19
Поділіться публікацією:

У польському Кракові на сьогоднішній день продовжує проживати близько 50 тисяч біженців з України, які прибули до міста майже на початку російського вторгнення. На тлі безперервних бомбардувань українських міст у Польщі не виключають, що в найближчому майбутньому Україну залишить ще кілька десятків тисяч громадян. Чи готовий, наприклад, той самий Краків до нової хвилі переселенців? Місцеві волонтери кажуть, що були б раді допомогти всім, проте головною проблемою залишається відсутність житла. Навіть для локальної влади знайти вільний гуртожиток чи хостел, майже нездійсненне завдання, особливо на тлі стрімкого зростання цін на газ та електроенергію напередодні майбутньої зими.

У Польщі готуються до нової хвилі біженців: житла немає

Фото тематичне, з відкритих джерел


"Нещодавно наша команда була на Сході України. Ми бачили, як живуть люди. Там немає газу та електрики. Коли прийде холодна зима, умови для подальшого перебування там просто зникнуть. Думаю, що вже зовсім скоро мешканці тих областей почнуть залишати своє житло, переїжджаючи у Польщу зокрема", — зазначає волонтер Анджей Гавранек, який часто буває в Україні у складі гуманітарного конвою.


Крім того, до уваги не можна не брати і недавні заяви президента України Володимира Зеленського. Декількома днями раніше він заявив, що ворожі російські ракети вже знищили понад 40% енергосистеми України.


"Краків готується до нової хвилі переселенців, однак, на мій жаль, ні люди, ні влада до цього не готові. Вже не буде тієї допомоги з боку польських громадян, яку вони надавали на початку війни. Що там казати, біженцям елементарно не буде, де оселитися", — додає волонтер.


Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що польські історики з Інституту національної пам'яті негативно висловилися щодо українських бійців підрозділу "АЗОВу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Анна

20 березня 2024, 18:01

Навчання онлайн https://imclasses.com/


Новини