Головна Новини Світ Польща Польські фермери «біснуються». Уже друга країна ЄС отримала погрозу у блокуванні кордону
commentss НОВИНИ Всі новини

Польські фермери «біснуються». Уже друга країна ЄС отримала погрозу у блокуванні кордону

Польські фермери не зупиняються в своїх намірах обмежити експорт українського зерна. Зокрема, вони погрожують, що наступного тижня заблокують кордон з Німеччиною, повідомляє RMF 24. Обіцяють цілодобові акції протесту

23 лютого 2024, 16:05 comments2004
Поділіться публікацією:

Польські фермери наступного тижня мають намір розширити свій протест на головну країну Європейського Союзу. Зокрема, вони пригрозили повністю заблокувати кордон з Німеччиною.

Польські фермери «біснуються». Уже друга країна ЄС отримала погрозу у блокуванні кордону

Польські фермери

За інформацією видання, польські фермери мають на меті повністю перекрити рух на кордоні та розпочати цілодобовий страйк.

Разом з тим відомо, що проти польських фермерів виступили підприємці, які вже звернулися з петицією до мера прикордонного міста Слубіце. Зокрема, власники транспортних компаній, АЗС, автомайстерень, мийок, складів і торговці вимагають заборонити блокаду кордону. Окрім того, у міжнародних транспортних компаніях уже пригрозили фермерам судовими позовами за завдані збитки.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що польські фермери мають намір 1 березня заблокувати кордон з Литвою, щоби припинити "зернові каруселі". Вони стверджують, що начебто українське зерно в Литві "змінює документи" і повертається назад в Польщу. Як наслідок, кажуть протестувальники, фермери зазнають значних збитків.

Окрім того, стало відомо, що польські фермери виставили вимогу Литві. Вони вимагають, аби країна приєдналася до транзитної програми Європейського Союзу. Такий крок приведе до того, що українське зерно будуть відправляти в порт Клайпеди, а потім кораблями його доставлятимуть на ринки за межі Європейського Союзу.

Щоб вирішити ситуацію президент Володимир Зеленський запропонував президенту Польщі Анджею Дуді та прем’єру Дональду Туску зустрітися на кордоні та обговорити шляхи вирішення проблеми. Натомість Туск відхилив пропозицію Зеленського. За його словами 28 березня у Варшаві відбудеться зустріч українських та польських міністрів щодо блокади кордону. При цьому він додав, що польські протестувальники можуть розраховувати на нього.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини