Головна Новини Світ Польща Польські фермери пішли на більш радикальні дії. У що вилився їх протест
commentss НОВИНИ Всі новини

Польські фермери пішли на більш радикальні дії. У що вилився їх протест

Польські фермери у Вроцлаві перетворили мирний протест на агресивну акцію з використанням яєць, фаєрів та фарби, повідомляє RMF 24. Як наслідок, організатори вимушені були припинити акцію, яка стала не мирною

15 лютого 2024, 19:33
Поділіться публікацією:

15 лютого у Вроцлаві тисячі польських фермерів зібралися на протест проти експорту українського зерна. Зокрема, вони виступили проти так званої "зеленої угоди", імпорту з України та недостатньої підтримки тваринництва.

Польські фермери пішли на більш радикальні дії. У що вилився їх протест

Протест фермерів

На самому початку акції виникли заворушення. Окремі учасники протесту запалили фаєри, інші фермери розʼїжджали містом на сільськогосподарській техніці, викликавши цим труднощі з дорожнім трафіком. Окрім того, протестувальники закидали будівлю Єврокомісії яйцями.

Під гарячу руку протестувальників також потрапив банер "Солідарні з Україною". Учасники протесту спочатку залили його червоною фарбою, а потім закидали яйцями.

Організатори акції визнали, що вона вийшла з-під контролю. Вони відреагували на заклики поліції та припили її.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що польські фермери почали блокувати кордон з Україною, щоби припинити імпорт агропродукції. Більше того, вони повідомили, що з 20 лютого організують цілковиту блокаду всього кордону з Україною. Зазначається, що буде заблоковано не лише прикордонні переходи, а й вузли зв'язку, під'їзди до перевантажувальних залізничних станцій та морських портів.

В Україні працюють над тим, щоб не допустити такого розвитку подій. Зокрема прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів телефонну розмову зі своїм колегою Дональдом Туском, щоб знайти спосіб залагодити конфлікт. У свою чергу віце-прем’єр Ольга Стефанішина розповіла, що всі протести польських фермерів – це в першу чергу про політику. Вона додала, що Україна пропонує різні кроки, щоб вирішити проблемну ситуацію. За її словами, до 20 лютого є ще час, щоб спробувати не допустити тотальної блокади.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

15 лютого 2024, 20:11

Жодних поступок обрізаним шахраям. Вони не просто посилюють брудну кампанію, особливо в Україні, підбурюючи агресію населення, вони перейшли на особистості. Тому у ЄС треба фіксувати особи керівників тих агробариг і перевізників, щоб на майбутнє не мати з ними і їх підлеглими справу. Така собі антишахрайська бізнес-люстрація. Влаштовувати акції протесту біля маєтків яхт юдейців-олігархів Косюка Герег Ріната ... Тих кошерних треба перевершити, створюючи для них максимум незручностей: "підвищуючи ціну". Вони не звикли до співпраці. Вони розраховують дотиснути, а потім: приклад Палестини і України, в якому вони стані і скільки жертв, все говорить за себе.


Новини