Головна Новини Світ Польща Такої блокади кордону з Україною ще не було: до чого готуються польські фермери
commentss НОВИНИ Всі новини

Такої блокади кордону з Україною ще не було: до чого готуються польські фермери

Польські фермери запланували на 20 лютого повну блокаду кордону з Україною

14 лютого 2024, 10:58
Поділіться публікацією:

Польські фермери мають намір повністю заблокувати усі пункти пропуску на польсько-українському кордоні. Повну блокаду заплановано на 20 лютого. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві польського об'єднання незалежних профспілок "Солідарність".

Такої блокади кордону з Україною ще не було: до чого готуються польські фермери

Блокада кордону. Фото з відкритих джерел

"20 лютого, в рамках 30-денного загального страйку фермерів, ми оголошуємо, що всі протестні дії будуть зосереджені на повній блокаді всіх прикордонних переходів між Польщею та Україною та протестах на місцях", – зазначили профспілки.

Зазначається, що буде заблоковано не лише прикордонні переходи, а й вузли зв'язку, під'їзди до перевантажувальних залізничних станцій та морських портів.

Польські фермери нагадали, що 9 лютого 2024 року оголосили 30-денний загальний страйк. Вони вважають, що проблемою рентабельності сільськогосподарського виробництва, переробної та інших галузей у Польщі є неконтрольоване надходження товарів з України, що імпортуються через відкриття кордону з ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" – польські фермери розширили блокади кордону з Україною, яку розпочали 9 лютого. Тепер до блокування пункту пропуску "Шегині", додалися ще й ПП "Ягодин" та "Рава-Руська". Більше того, у пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ" із трьох вантажівок поляки викинули українське зерно. Про що говорить те, що відбувається? Як знайти управу на тих, хто це робить? Чи можна допустити "російський слід"? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Польща, Угорщина та Словаччина має розблокувати імпорт зерна з України: у ЄС знайшли альтернативу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини