Головна Новини Світ Польща Польські фермери пригрозили зірвати візит Зеленського до Варшави
commentss НОВИНИ Всі новини

Польські фермери пригрозили зірвати візит Зеленського до Варшави

Аграрії Польщі намагаються привернути увагу до проблем, які для них створює українське зерно.

4 квітня 2023, 17:25 comments1059
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський має прибути 5 квітня до столиці Польщі. Польські фермери хочуть цю подію використати, щоб привернути увагу до своїх проблем, адже не можуть конкурувати з українським зерном, яке заполонило ринок. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Польські фермери пригрозили зірвати візит Зеленського до Варшави

Протест фермерів. Фото з відкритих джерел

Зеленський відвідає Польщу, щоб висловити подяку країні, яка є одним з найбільших союзників України. Також президент України зустрінеться з польськими та міжнародними політиками у Варшаві. Візит Зеленського хочуть використати польські аграрії, які попереджають, що можуть вийти на вулиці та зіпсувати цю подію.

"Варшаві слід подумати над цим", – сказав голова Асоціації фермерів Замостя Марцін Собчук та додав, що його асоціація готова "зіпсувати" візит, а в аграріїв є "багато ідей, але говорити про це зарано".

Після повномасштабного вторгнення та блокування українських портів ЄС прийняв рішення скасувати всі квоти та тарифи на експорт українського зерна до Євросоюзу. Таким чином європейські лідери намагаються полегшити транзит українських продуктів по всьому світу, включно з Африкою, яка страждає через нестачу українського зерна.

Проте частина зерна з України залишилась у країнах ЄС та призвело до зниження цін у кількох країнах, зокрема Польщі, Румунії та Угорщині. Такий фактор розлютив місцевих фермерів, яким складно конкурувати з дешевим українським зерном.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські яйця заполонили ЄС: Польща боїться конкуренції.

Також "Коментарі" писали про те, що у Кремлі відреагували на поставки винищувачів для України від Польщі та Словаччини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини