Головна Новини Світ Польща Українські яйця заполонили ЄС: Польща боїться конкуренції
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські яйця заполонили ЄС: Польща боїться конкуренції

Після скасування квот на українські продукти, яйця та м'ясо птиці заполонили ринок ЄС і створюють конкуренцію для європейських компаній.

7 березня 2023, 17:48 comments1384
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після повномасштабного вторгнення Росії, Євросоюз скасовував обмеження на українські товари, зокрема на куряче м’ясо та яйця. Таким чином з України до Польщі надходить величезна кількість цих товарів, що викликає занепокоєння у польських підприємців. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Business Insider.

Українські яйця заполонили ЄС: Польща боїться конкуренції

Українські яйця заполонили ринок ЄС. Фото з відкритих джерел

Польські підприємці скаржаться, що українські продукти заполонили ринок ЄС. Президент Національної федерації птахівників і виробників яєць Павел Подставка говорить, що ціна яєць з України є настільки низькою, що аналогічні продукти з Польщі не можуть витримати конкуренції.

"У червні ЄС скасував квоти на м’ясо та яйця з України. У результаті наш ринок був буквально заполонений м'ясом птиці та яйцями, виробленими в Україні. Проблема полягає в тому, що українські виробники не повинні відповідати стандартам якості та добробуту тварин, які накладаються на виробників ЄС. В результаті вони можуть виробляти їжу набагато дешевше, ніж ми", — каже Подставка.

Віцепрезидент Європейської асоціації виробників, імпортерів та експортерів птиці (AVEC) Даріуш Гощинський, вважає, що масштаби імпорту птиці та яєць з України до ЄС не можна недооцінювати.

"Повірте, це хвилює не лише польських виробників, хоча ми досі лідери на ринку ЄС. На цю мить головою AVEC є голландець, і місцеві виробники також вважають, що з політичних причин наразі немає правил чесної гри", — говорить Гощинський.

Згідно зі словами Павела Подставки протягом перших восьми тижнів цього року імпорт яєць до ЄС з України становив 4457 тонн, що на 1370% більше, ніж за перші 8 тижнів 2022 року. Найбільше було імпортовано свіжих яєць – 3137 тонн, це на 2580% більше.

"Ми не маємо нічого проти допомоги Україні. Ми розуміємо їхні проблеми та потреби. Проте ми повинні дбати і про власну продовольчу безпеку", — говорить президент Національної федерації птахівників і виробників яєць Польщі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Болгарія завдає удару по російській пропаганді.

Також "Коментарі" писали про Медведєва, який пригрозив, що Росія знищить німецький танковий завод.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Андрей

7 березня 2023, 18:37

За то в Украине цены подскочили до 50-60 гривен за десяток при низких зарплатах и пенсиях.


Новини