Головна Новини Світ Польща Польські фермери скаржаться на новий закон про мобілізацію в Україні: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Польські фермери скаржаться на новий закон про мобілізацію в Україні: яка причина

Польський бізнес критикує український закон про мобілізацію через те, що фермерам у Польщі не вистачає українських робітників.

21 квітня 2024, 11:00 comments2376
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Польщі вважають, що зниження мобілізаційного віку та інші зміни, які передбачені в законі про мобілізацію в Україні негативно вплинуть на польський бізнес, зокрема через брак робочої сили з України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на польське видання Sad24.

Польські фермери скаржаться на новий закон про мобілізацію в Україні: яка причина

Польські фермери скаржаться через брак українських робітників. Фото з відкритих джерел

Власник агентства з працевлаштування Czarston у Польщі Цезарій Сигоцький розповів, що в країні збільшується кількість плантацій, що мало б збільшити економіку Польщі, однак через брак працівників з України наслідки можуть стати негативними.

"Почнемо з того, що кількість садів і плантацій збільшується, а працівників – ні. Не потрібна купа математиків, щоб зробити висновок, яким буде ефект від цього", — говорить Сигорський.

Він розповів, що сезон збору тепличної полуниці в країні починається з середини квітня, а з полів у травні та червні, однак польські фермери вже скаржаться, що на їх підприємствах не буде кому збирати врожай.

Однією з причин зменшення кількості українських робітників на польських фермах Сигорський називає новий закон про мобілізацію. За його словами, вже сьогодні більшість тих, хто працює на фермах це підлітки, або чоловіки старші 60 років, які не підлягають мобілізації в Україні.

"Якщо ми не матимемо доступу до робітників з України, наша економіка, сільське господарство та промисловість зіткнуться з труднощами. Ми вже відчуваємо правила, які обговорюємо. На жаль, буде ще гірше", — запевняє Сигоцький.

Власник агентства з працевлаштування вказує, що залучення заробітчан з інших країн, зокрема з Азії та Африки не розв'яже проблему. За його словами, робітники з цих регіонів прагнуть отримати лише дозвіл, щоб потрапити далі в Європу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Польщі змінилось ставлення до робітників з України.

Також "Коментарі" писали про прем'єра Польщі Дональда Туска, який звернувся з закликом до польських фермерів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини