Головна Новини Світ Польща Польські фермери знову блокуватимуть кордон з Україною. Стала відома дата
commentss НОВИНИ Всі новини

Польські фермери знову блокуватимуть кордон з Україною. Стала відома дата

Польські фермери прийняли рішення повернутися до блокади кордону з Росією, оскільки Брюссель не врахував їх вимоги, йдеться в заяві незалежного фермерського союзу «Солідарність», пишуть «Коментарі»

2 лютого 2024, 14:30 comments1718
Поділіться публікацією:

У фермерському союзі "Солідарність" повідомили, що вже прийнято рішення оголосити загальний страйк фермерів по всій країні, який розпочнеться з блокади всіх прикордонних переходів між Польщею та Україною, а також блокади доріг і автомагістралей в окремих воєводствах 9 лютого 2024 року о 10.00.

Польські фермери знову блокуватимуть кордон з Україною. Стала відома дата

Фермери нарікають на "пасивність уряду"

Наразі немає інформації, як довго триватиме блокада пунктів пропуску. Що стосується блокади доріг в деяких воєводствах, то вони триватимуть місяць — з 9 лютого по 10 березня.

Серед причин відновлення блокади польські фермери відзначають "пасивність" польського уряду та відсутність рішень від Брюсселю.

"Позиція Брюсселя неприйнятна для всього нашого аграрного співтовариства. Крім того, пасивність польської влади та Декларації про співпрацю з Європейською комісією та заяви про дотримання всіх рішень Європейської комісії щодо імпорту сільськогосподарської продукції та продуктів харчування з України не залишають нам іншого вибору, окрім як оголосити загальний страйк",
— підкреслюють фермери.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що між Україною та Польщею триває справжня торгівельна війна, яка різко погіршила міждержавні стосунки і завдала чимало збитків економікам обох країн. Восени 2023 року польські фермери заблокувати кордон з Україною. Саме тому торгівля з Україною стала ризикованою для європейських компаній; українські експортери, які всупереч усьому продовжували працювати і сплачувати податки до бюджету, щоб Україна могла продовжувати боротьбу з російським агресором, втрачали час і контракти, а українська економіка втрачала мільярди доларів. Блокада також створювала негайні додаткові проблеми для українських збройних сил. Хоча польські перевізники обіцяли не перешкоджати військовим і гуманітарним поставкам в Україну, було багато доказів протилежного. Волонтери говорили про труднощі з доставкою безпілотників та іншої допомоги на фронт; одного разу протестувальники навіть заблокували транспортування патрульного катера, доставленого в рамках програми допомоги США. Ще однією проблемою сталоє постачання пального в Україну. Кілька українських водіїв загинули в чергах на заблокованому кордоні.

Також "Коментарі" детально писали про те, які причини блокади кордону України з країнами ЄС: у чому головна проблема.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

2 лютого 2024, 15:27

Що юдейці не виконують своїх обіцянок? А ви іншого від обрізаного шахрайства очікували? Досвід України яку узурпували брехнею і яка тепер гине нічого не навчив? Божий народ не здається і не віддає привласненого, тому з ними треба поступати так само - жодних поступок. Хоч у мирному житті, хоч на війні у боротьбі палестинців. Тому і Путін не піде на капітуляцію він розуміє з чим має справу.


Новини