Головна Новини Світ Польща Польські пожежники розпочали перевіряти стан бомбосховищ по всій країні: причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Польські пожежники розпочали перевіряти стан бомбосховищ по всій країні: причини

За даними МВС Польщі в країні налічується понад 60 тисяч сховищ.

6 листопада 2022, 15:15
Поділіться публікацією:

Уряд сусідньої Польщі ініціював масову інвентаризацію бомбосховищ по всій країні. Відповідальність за проведення перевірки було покладено на Державну протипожежну службу.

Польські пожежники розпочали перевіряти стан бомбосховищ по всій країні: причини

фото тематичне, з відкритих джерел

Як повідомляють місцеві ЗМІ, питання про інвентаризацію сховищ було порушено Міністерством внутрішніх справ ще на початку жовтня, проте безпосереднє виконання цього доручення розпочалося лише зараз. Згідно з офіційними даними, наданими МВС Польщі, у країні налічується близько 62 тисяч бомбосховищ, проте скільки їх насправді, і чи всі вони придатні до експлуатації, точно сказати ніхто не може.

І якщо причини, з яких уряд ініціював інвентаризацію сховищ, полякам більш-менш зрозумілі, призначення відповідальних осіб з цього питання викликає у деяких експертів питання. Так, наприклад, засновник компанії "Remont-schronu" Роберт Бурсевич вважає, що пожежна служба не має достатнього обсягу знань і досвіду у справах, що стосуються норм будівництва бомбосховищ.

"На мою, суто суб'єктивну думку, пожежники не є експертами в галузі будівництва та утримання сховищ, вони не навчені специфіки, згідно з якою колись споруджувалися дані конструкції. Щоб проводити інвентаризацію бомбосховищ, і головне стверджувати, чи придатні вони до експлуатації, необхідно добре знати вимоги, яким вони повинні відповідати. Пожежна держслужба не може бути уповноважена проводити оцінку технічного стану таких конструкцій", — зазначив Бурсевич.

Незважаючи на наявність питань до влади з боку деяких громадських діячів, інвентаризація проводиться за планом під керівництвом пожежної служби.

Варто зазначити, що раніше вже повідомлялося, що, наприклад, у Варшаві налічується близько 2100 бомбосховищ, найбільш місткими з яких є підземелля Національного стадіону та метро.

Видання "Коментарі" нещодавно писало , що у День незалежності Польщі – 11 листопада, у Вроцлаві відбудеться актиукраїнський мітинг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини