Головна Новини Світ Польща Польським протестувальникам байдуже на війну. До якого цинічного кроку вони вдались
commentss НОВИНИ Всі новини

Польським протестувальникам байдуже на війну. До якого цинічного кроку вони вдались

Польські фермери, ймовірно, також блокують транспорт, що везе гуманітарну допомогу Україні, про це в ефірі телемарафону сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає портал «Коментарі»

16 лютого 2024, 11:22 comments1197
Поділіться публікацією:

За словами Андрія Демченка є обґрунтовані сумніви в тому, що польські протестувальники, які блокують кордон з Україною, пропускають гуманітарні та інші важливі для країни вантажі. Речник прикордонників відзначив, що зараз рух обмежений і кількість перетинів кордону дуже низька.

Польським протестувальникам байдуже на війну. До якого цинічного кроку вони вдались

Блокада польського кордону

"Тому при черзі, яка є на території Польщі, скоріш за все, вони навіть не виокремлюють вантажівки, які перевозять гуманітарну допомогу або інші важливі вантажі, які рухаються в Україну"
, — сказав він.

При цьому Демченко додав, що скоріш за все всі гуманітарні та важливі для України вантажі теж "застрягли" на кордоні.

При цьому відомо, що польські протестувальники не пропустили вантажівку із гуманітарною допомогою від "Карітасу", яка зокрема, везла теплі ковдри на Львівщину. НЕ спинила їх навіть черниця, яка супроводжувала вантаж.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що польські фермери почали блокувати кордон з Україною, щоби припинити імпорт агропродукції. Більше того, вони повідомили, що з 20 лютого організують цілковиту блокаду всього кордону з Україною. Зазначається, що буде заблоковано не лише прикордонні переходи, а й вузли зв'язку, під'їзди до перевантажувальних залізничних станцій та морських портів.

В Україні працюють над тим, щоб не допустити такого розвитку подій. Зокрема прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів телефонну розмову зі своїм колегою Дональдом Туском, щоб знайти спосіб залагодити конфлікт. У свою чергу віце-прем’єр Ольга Стефанішина розповіла, що всі протести польських фермерів – це в першу чергу про політику. Вона додала, що Україна пропонує різні кроки, щоб вирішити проблемну ситуацію. За її словами, до 20 лютого є ще час, щоб спробувати не допустити тотальної блокади.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини