Головна Новини Світ Польща Польський історик порекомендував окупантам «удобрити ґрунт» тілами українських солдатів
commentss НОВИНИ Всі новини

Польський історик порекомендував окупантам «удобрити ґрунт» тілами українських солдатів

Вчені продовжують працювати в Інституті національної пам'яті

9 листопада 2022, 11:30 comments1036
Поділіться публікацією:

Починаючи з вересня в публічному просторі Польщі активізувалися кілька проросійських учених, які працюють в Інституті національної пам'яті. Один із них – Войцех Мушинський, у закритій групі соціальної мережі Facebook досить різко та жорстоко прокоментував діяльність націоналістичного полку "Азов".

Польський історик порекомендував окупантам «удобрити ґрунт» тілами українських солдатів

фото тематичне, з відкритих джерел

У той час, як українські солдати героїчно давали відсіч російським окупантам у Маріуполі, внаслідок чого частина з них потрапила в полон, Мушинський зазначив, що цими "азовцями варто було б удобрити ґрунт". Таке радикальне, повне ненависті повідомлення було сприйнято вкрай негативно не лише українцями, а й поляками безпосередньо. Співвітчизники одіозного історика відразу почали дорікати владі тим, що колись Мушинський був удостоєний різних державних нагород та медалей.

Крім вищезгаданої персони, в Інституті національної пам'яті працює ще один не менш скандальний проросійський вчений. Йдеться про Маріуша Бехта, який протягом останнього часу активно розповсюджує інформацію про те, що "Сполучені Штати Америки хочуть усіма можливими способами змусити Польщу втрутитися у російсько-українську війну".

Зазначається, що Бехта почав розповсюджувати різкі тези щодо впливу США на Польщу ще під час президентства Барака Обами. Тоді історик опублікував у себе на сторінці фотографію повішеного Обами, підписавши її: "Американська мрія".

Незважаючи на сплеск негативних коментарів з боку поляків, обидва вчені продовжують працювати в Інституті національної пам'яті.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у польському Кракові було скасовано концерт відомого музичного колективу з Росії. Зазначається, що групі не вдалося уникнути протестів з боку українських громадян, навіть після того, як вони публічно засудили російське вторгнення в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини