Головна Новини Світ Польща Польський уряд публічно принизив російських дипломатів: реакція Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Польський уряд публічно принизив російських дипломатів: реакція Кремля

У РФ, у свою чергу, вже встигли відреагувати на цей інцидент. У Кремлі публічно заявили, що запам'ятають цей необдуманий крок Польщі надовго.

29 квітня 2023, 12:59 comments1211
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 29 квітня представники варшавської влади прибули разом із представниками правоохоронних органів до однієї з місцевих шкіл, яка раніше функціонувала при посольстві Росії. Співробітники держвідомств були змушені виламати двері після відмови їх відчинити. Щойно вони проникли на територію школи, правоохоронці заблокували ворота металевим ланцюгом, щоб туди більше ніхто не зміг проникнути. За наявними даними, цей крок був вимушеним заходом варшавської влади, щоб із будівлі школи не змогли вивести майно, яке належить Росії.

Польський уряд публічно принизив російських дипломатів: реакція Кремля

фото тематичне

У РФ, у свою чергу, вже встигли відреагувати на цей інцидент. У Кремлі публічно заявили, що запам'ятають цей необдуманий крок Польщі надовго, а значить, ситуація неабияк розлютила кремлівський режим.

"Російська Федерація назавжди запам'ятає той день, коли представники варшавського уряду в супроводі поліції прибули до школи при посольстві РФ і почали виламувати двері, почувши відмову її відкрити добровільно", — цитує заяву глави Росспівробітництва Євгена Примакова Телеграм-канал "Раньше всех, ну почти".

Крім цього, на інцидент відреагував і російський посол Сергій Андрєєв, який заявив, що Москва незабаром оголосить "протест із цього приводу".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Польщі було внесено зміни до закону про українських біженців. Так, польська влада вирішила продовжити легальне перебування переселенців на своїй території майже на рік до червня 2024 року. Деяким категоріям українців (найбільш уразливим) дозволили проживати в країні аж до 30 вересня 2024 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини