Головна Новини Світ Польща Поляки пішли на ескалацію на кордоні. Українські пасажири стали заручниками
commentss НОВИНИ Всі новини

Поляки пішли на ескалацію на кордоні. Українські пасажири стали заручниками

Польські протестувальники пішли на ескалацію конфлікту і зупиняють не тільки вантажівки, а і автобуси із пасажирами. Про це в мережі Х повідомив міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков

11 березня 2024, 17:39
Поділіться публікацією:

Як повідомив Кубраков, польські протестувальники разом із співробітниками поліції зупиняють пасажирські автобуси, які їдуть як з України, так і в Україну.

Поляки пішли на ескалацію на кордоні. Українські пасажири стали заручниками

Протест фермерів

При цьому, за словами міністра, українців, які є пасажирами автобусів, утримують, не надаючи жодних пояснень. Як підкреслив Кубраков, такі дії польської сторони є неприпустимими. Особливо тому, додав міністр, що під час війни пасажирами автобусів, що прямують до Польщі є жінки з маленькими дітьми або ж військові, які їдуть на навчання, або ж повертаються з нього.

Як додав Кубраков, спроба польської сторони зробити цих людей заручниками своїх вимог, є щонайменше недоречною для всього цивілізованого світу.

Разом з тим, відомо, що посол України в Польщі Василь Зварич після повідомлення про блокування руху пасажирських автобусів терміново поїхав до пункту пропуску на кордоні "Ягодин – Дорогуськ". Відзначається, що він планує на місці провести ряд розмов, аби більше не допустити ситуації із блокуванням пасажирських перевезень.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що польські фермери блокують україно-польський кордон, щоб не допустити ввезення в країну сільськогосподарської продукції з України. Окрім того, вони навіть висипали зерно із вагонів українських потягів, частина з нього після таких дій фермерів була утилізованою.

Відомо, що кілька днів тому польські фермери провели зустріч із прем’єром Дональдом Туском. Проте на ній не вдалося досягнути жодних компромісів. Фермери заявили, що план, який пропонує польський уряд, їх абсолютно не влаштовує. Саме тому вони мають на меті і далі продовжувати протести і блокувати кордон з Україною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини