Головна Новини Світ Польща Поляки таки досягли свого: який крок Києва вітає Варшава
commentss НОВИНИ Всі новини

Поляки таки досягли свого: який крок Києва вітає Варшава

У МЗС Польщі вітали крок України до відновлення ексгумацій жертв Волинської трагедії

сьогодні, 07:35
Поділіться публікацією:

Представник Міністерства закордонних справ Польщі Павло Вронський схвалив готовність Українського інституту національної пам'яті відновити роботи з пошуку та ексгумації жертв Волинської трагедії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це Павло Вронський заявив в інтерв'ю "РАР".

Поляки таки досягли свого: який крок Києва вітає Варшава

Польща та Україна. Фото: з відкритих джерел

Представник польського МЗС підкреслив, що заява Українського інституту національної пам'яті про готовність відновити ексгумацію жертв Волинської трагедії – "це хороша інформація та крок у правильному напрямку".

"Але міністр Радослав Сікорський у переговорах з українськими партнерами неодноразово наголошував, що ми очікуємо не планів, а рішення. Тому ми сподіваємося, що таке рішення справді буде ухвалено", — додав Вронський.

При цьому в МЗС Польщі уточнили, що Польща "розглядає це питання не як політичну суперечку, а закликає українську сторону зробити цивілізований і християнський жест пам'яті щодо жертв жахливих подій на Волині".

Напередодні Український інститут національної пам'яті заявив, що планує включити роботи з пошуку та ексгумації останків поляків на Рівненщині у 2025 році, реагуючи на відповідні запити з боку громадян Польщі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Польщі Анджей Дуда розкритикував заяви свого уряду про шантаж України при її вступі до ЄС питанням Волинської трагедії. Однак у МЗС Польщі наполягають, що Україна таки має піти на поступки.

Заступник міністра закордонних справ Польщі Владислав Теофіл Бартошевський, незважаючи на критику Дуди, заявив, що Україна матиме проблеми при вступі до Європейського Союзу від Варшави.

"Першим розділом переговорів щодо вступу України до ЄС буде верховенство права та система правосуддя. У рамках цього, безумовно, обговорюватиметься питання ексгумації", – сказав Бартошевський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини