Головна Новини Світ Польща Порожнє приміщення на сміттєзвалищі: як живуть українські біженці у Польщі?
commentss НОВИНИ Всі новини

Порожнє приміщення на сміттєзвалищі: як живуть українські біженці у Польщі?

З моменту російського вторгнення до Польщі виїхало понад 7 мільйонів українців

29 листопада 2022, 09:37 comments3306
Поділіться публікацією:

З початку російського вторгнення в Україну мільйони громадян були змушені стати біженцями. Деякі вирушили до родичів та друзів за кордон, іншим довелося виїхати в нікуди і намагатися почати життя з нуля. Наразі найбільша кількість переселенців перебуває у Польщі. Мешканці сусідньої країни дуже тепло прийняли всіх українців, допомогли їм із житлом та роботою, їжею та грошима, оточили турботою та увагою. Незважаючи на це, пише видання Wyborcza, мають місце історії біженців з більш сумним сюжетом.

Порожнє приміщення на сміттєзвалищі: як живуть українські біженці у Польщі?

Житло переселенки Олени, з відкритих джерел

Журналісти Wyborcza зібрали розповіді переселенців, чиє життя у Польщі склалося не так райдужно, як їм хотілося б. Так, наприклад, дівчину на ім'я Олександра помітили біля одного з найпопулярніших супермаркетів – Бедрьонки, у місті Мокотів. Дівчина стояла там із картонною табличкою, на ній було написано, що вона шукає житло.

За більш тісного спілкування Олександра розповіла, що в Україні працювала журналістом. Нині ж змушена працювати двірником у школі, отримуючи мінімальну зарплатню. Починаючи з березня місяця вона із трьома доньками жили в орендованій кімнаті у Варшаві, проте власник квартири нещодавно попросив звільнити житло. Наразі дівчина зі своїми маленькими дітьми опинилася на вулиці.

Інша історія, що торкнулася серця небайдужих – історія Олени, має четверо дітей. Вона втекла від війни до Варшави, де працював її чоловік. Зараз їхня велика сім'я знімає велику кімнату в будинку біля сміттєзвалища.

"Ця будівля пам'ятає ще минуле століття. Воно старе, без ремонту, у ньому дуже холодно. Розташоване воно на звалищі, одразу біля сміттєпереробного заводу", — розповідає джерело видання, якому особисто вдалося поспілкуватися з Оленою.

Порожнє приміщення на сміттєзвалищі: як живуть українські біженці у Польщі? - фото 2
Порожнє приміщення на сміттєзвалищі: як живуть українські біженці у Польщі? - фото 3
Порожнє приміщення на сміттєзвалищі: як живуть українські біженці у Польщі? - фото 4

Ці історії належать лише двом звичайним переселенкам, які втекли до Польщі, щоб уберегти своїх дітей від бомб та ракет. Однак їм пощастило не так сильно, як іншим переселенцям, сьогодні вони потребують допомоги та підтримки, але чи можна допомогти всім? Це питання, звичайно ж, риторичне, адже до подібних наслідків російського вторгнення світ не був готовий, і подібні історії є тому доказом.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що у Польщі 18-річну студентку засудили до позбавлення волі через образу українок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини