Головна Новини Світ Польща У Польщі спалахнув скандал навколо побиття українських підлітків: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі спалахнув скандал навколо побиття українських підлітків: подробиці

Дівчину засудили до 10 місяців позбавлення волі та зобов'язали виплатити компенсацію потерпілим

29 листопада 2022, 08:43 comments4035
Поділіться публікацією:

Районний суд польського міста Ченстохов ухвалив вирок 18-річній Магді, яка звинувачувалася в образі та побитті біженців з України, серед яких були як діти, так і дорослі.

У Польщі спалахнув скандал навколо побиття українських підлітків: подробиці

фото тематичне, з відкритих джерел

Ця історія почалася ще у квітні цього року. Тоді до міста, де проживала та навчалася 17-річна Магда, почали приїжджати українські переселенці. Одного дня, прогулюючись зі своїм другом, другокурсниця місцевого технікуму побачила компанію з двох 15-річних українок. Полька відразу підійшла до них і почала ображати різними неприємними словами. Виходячи з усього, можна було зробити висновок, що причиною такої яскраво вираженої агресії якраз стала національність підлітків.

Образами, на жаль, ця ситуація не закінчилася. Магда вдарила одну з українок по обличчю, а другу схопила за волосся і сильно штовхнула, через що та впала на землю. Коли 15-річна дівчина вже лежала на землі, Магду це не зупинило, вона продовжила бити незнайомку ногами доти, доки її не відтягнули знайомі.

Така груба та неадекватна поведінка польки могла залишитися безкарною, якби наступного дня після інциденту одна з українок не побачила на вулиці свою кривдницю. У той момент з нею була її тітка, яка підійшла до Магди і запитала, що спричинило побиття її племінниці. У відповідь жінка почула безліч образ у свій бік, і хоч відповідати вона дівчині не стала, вирішила зробити фотографію хуліганки, з якою того ж дня пішла до поліції.

Розслідування тривало досить довго, понад півроку. Слідству вдалося встановити, що від уже 18-річної Магди постраждало щонайменше 4 особи, всі вони біженці з України. Незважаючи на повне визнання вини обвинуваченої, суд виніс їй обвинувальний вирок, засудивши дівчину на 10 місяців позбавлення волі умовно з випробувальним терміном у 2 роки. Крім цього, Магду зобов'язали виплатити кожному із 4 постраждалих по 500 злотих (близько 3700 гривень).

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що голлівудський актор польського походження ініціював збір коштів для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини