Головна Новини Світ Польща Посол України у Польщі відреагував на інцидент з висипаним зерном на кордоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол України у Польщі відреагував на інцидент з висипаним зерном на кордоні

З'явилась реакція посла України у Польщі Василя Зварича на протести польських фермерів, які висипали українське зерно.

20 лютого 2024, 15:27
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Посол України в Польщі Василь Зварич заявив, що висипане українське зерно під час протестів польських фермерів є неповагою до праці аграріїв та порушенням закону. За словами Зварича винні у цьому порушенні повинні відповісти перед законом.

Посол України у Польщі відреагував на інцидент з висипаним зерном на кордоні

Посол України в Польщі Василь Зварич. Фото з відкритих джерел

Українське зерно йшло транзитом через Польщу, а його кінцевим пунктом мала стати Німеччина. За словами українського посла такі дії польських фермерів мають бути покарані.

"Розсипане польськими протестувальниками в Медиці зерно кукурудзи з вагонів, які мали прослідувати транзитом через Польщу — це чергове правопорушення, за яке мають відповідати перед законом", — заявив Зварич та подякував польській поліції, яка відтіснила страйкарів від вагонів з українським зерном.

Бешкет польських фермерів Василь Зварич назвав негідними польського суспільства. Український посол зазначив, що польські фермери користуються українцями та отримують прибутки для свого бізнесу, а крім того мають ще й дотації ЄС.

"Такі дії не гідні польського суспільства, яке продемонструвало і далі демонструє солідарність із Україною. З Україною, яка також захищає Польщу та всю Європу від російського зла. Адже поки українські воїни стримують агресора на полі бою, жертвуючи своїм життям, польський фермер має змогу вільно і в безпеці обробляти свої поля, не наражаючись на міни і ракетні обстріли. Крім того, не забуваймо, що той же польський фермер радо користується працею рук українців, які тяжко працюють на польській землі, щоб польський фермер міг отримувати прибутки зі свого бізнесу та ще й дотації з Євросоюзу", — наголосив Зварич.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Польщі закликали пом'якшити заяви України щодо протестів польських фермерів.

Також "Коментарі" писали, що у Польщі затримали українця, який втомився від протесту польських фермерів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини