Головна Новини Світ Польща Президент Польщі зробив нову заяву про українських пілотів
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Польщі зробив нову заяву про українських пілотів

Анджей Дуда запевняє, що українські військові пілоти мають керувати винищувачами F-16.

8 березня 2023, 18:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Польський президент Анджей Дуда переконаний, що українських пілотів необхідно вже навчати керувати винищувачами F-16, адже ЗСУ хоче бути на рівні НАТО та використовувати подібну військову техніку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Президент Польщі зробив нову заяву про українських пілотів

Президент Польщі Анджей Дуда. Фото з відкритих джерел

Анджей Дуда перебуває з офіційним візитом у ОАЕ, де наголошує на впливі російської пропаганди. Більшість країн Близького Сходу залишаються нейтральними та наповнюють свої бюджети за допомогою високої ціни на нафту, яка різко зросла через російське вторгнення. Окрім того, Росія намагається використати Близький Схід для обходу санкцій.

"Я переконую їх бути дуже чутливими до російської пропаганди", — сказав Дуда перед зустріччю з посадовцями з ОАЕ.

Також під час розмови польський президент наголосив на необхідності навчати українських пілотів для того, аби вони були на рівні НАТО.

"Підготовка України пілотів є важливою і вкрай необхідною", — говорить Анджей Дуда.

Наразі українські пілоти навчаються у Великобританії, а кілька днів тому були відправленні до США для тестових навчань на авіасимуляторах, які імітують роботу винищувачів F-16.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв слова представника ЄС із зовнішньої політики Жозепа Борреля, який сказав: "Якщо ми цього не зробимо, результат війни буде під загрозою", маючи на увазі збільшити постачання артилерійських боєприпасів для Збройних сил України.

Також "Коментарі" писали, що націоналісти в Польщі зірвали виступ української письменниці Оксани Забужко, яка планувала презентувати свою книгу "Найдовша подорож".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини