Головна Новини Світ Польща Прикордонники не виключають, що від завтра буде заблокований кордон між Польщею та Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Прикордонники не виключають, що від завтра буде заблокований кордон між Польщею та Україною

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко не виключає, що 9 лютого польські фермери знову заблокують кордон між Польщею та Україною. За його словами, прикордонники з’ясовують наскільки масштабною буде блокада

8 лютого 2024, 12:31 comments1957
Поділіться публікацією:

Напередодні оголошеного польськими фермерами страйку українські прикордонники перебувають у контакті зі своїми колегами з Польщі, щоб з’ясувати, ня яких ділянках кордону можлива блокада, розповів в ефірі телемарафону Андрій Демченко.

Прикордонники не виключають, що від завтра буде заблокований кордон між Польщею та Україною

Польські фермери можуть заблокувати кордон

Наразі, за його словами, немає розуміння, чи страйк охопить ті пункти пропуску, де блокування відбулося раніше, чи це блокада може бути більш масштабною.

"Те, що від завтра може поновитися блокування не можна відкидати, але знову ж таки ми в діалозі з польськими колегами, і коли вони матимуть повну інформацію щодо напрямків і того, відколи саме це відбудеться і щодо того, які транспортні засоби для руху блокуватимуться, ми обов’язково про це повідомимо додатково",
- зазначив Демченко.

Речник прикордонників повідомив, що наразі на кордоні з Польщею інтенсивність руху вантажівок залишається на тому ж рівні, як це було до блокування руху в листопаді минулого року. За його словами, станом на ранок 8 лютого, черга з вантажівок на пунктах пропуску "Ягодин", "Рава-Руська", "Краківець" і "Шегині" незначна. В ній на території  Польщі перебуває десь трохи більше 600 вантажних транспортних засобів.

"Це незначна черга при тій інтенсивності руху, яка забезпечується на даний момент, і фактично водіям і транспортним засобам не доведеться довго очікувати",
— розповів речник ДПСУ.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що польські фермери прийняли рішення повернутися до блокади кордону з Україною, оскільки Брюссель не врахував їх вимоги, йдеться в заяві незалежного фермерського союзу "Солідарність". Серед причин відновлення блокади польські фермери відзначають "пасивність" польського уряду та відсутність рішень від Брюсселю.

Також "Коментарі" детально розповідали про те, якіпричини блокади кордону України з країнами ЄС: у чому головна проблема.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини