Головна Новини Світ Польща Продовження скандалу: у Польщі українці відмовляються виселятися із безкоштовного житла
commentss НОВИНИ Всі новини

Продовження скандалу: у Польщі українці відмовляються виселятися із безкоштовного житла

Місцева влада заявила, що добре розуміє становище біженців, проте скасовувати розселення не буде

23 листопада 2022, 08:36 comments10655
Поділіться публікацією:

Українці, яких зобов'язали залишити безплатне житло у Познані до кінця листопада, відмовляються виселятися. Біженці під час зустрічі з представником мерії зазначили, що готові до незалежності та оренди квартир за власні гроші, проте, щоб стати на ноги, їм потрібен ще час. Переселенці просять місцеву владу дозволити їм залишитися в готелі "Ікар", в якому вони жили довгий час, хоча б до весни.

Продовження скандалу: у Польщі українці відмовляються виселятися із безкоштовного житла

фото тематичне, з відкритих джерел

Прес-секретар місцевого воєводи (глави області) Матеуш Дашкевич, який був присутній на зустрічі, зазначив, що місцева влада врахувала всі побажання переселенців і знайшла можливість розселити їх безпосередньо в самій Познані, а не за містом, як пропонувалося раніше. Пропоноване житло, додав представник місцевого самоврядування, також буде безкоштовним, проте відвикати від життя разом все ж доведеться, адже знайти ще один порожній готель, здатний вмістити близько 250 осіб, неможливо.

"Ми підготували, на нашу думку, дуже хорошу пропозицію для біженців з урахуванням усіх їхніх побажань. Ми знайшли локації, які знаходяться у самій Познані, у безпосередній близькості до центру міста, як того й хотіли самі переселенці", – додав Дашкевич.

Незважаючи на спробу догодити, українці все одно не хочуть виселятися з готелю "Ікар", продовжуючи вмовляти владу залишити їх там хоч до весни. Зокрема, серед причин, з яких біженці не хочуть міняти житло, страх розпочати "працювати за житло" та можливий переїзд у маленьке містечко чи село, де немає роботи для дорослих та шкіл для дітей.

Наразі дискусії на цю тему тривають, проте вже 1 грудня стане все ясно, хто ж візьме гору в суперечці, українські переселенці, або ж влада Познані, яка вимагає покинути готель "Ікар", що перебуває на їхньому утриманні.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли про випуск колекції марок, присвяченої дружбі між Україною та Польщею.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини