Головна Новини Світ Польща У Польщі випустили унікальну марку, присвячену польсько-українській дружбі: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі випустили унікальну марку, присвячену польсько-українській дружбі: деталі

Марки вирушать до музеїв та держустанов Вінниці та Кельце, у продаж колекція не надійде

22 листопада 2022, 21:46
Поділіться публікацією:

У Польщі було випущено обмежений комплект марок, який отримав назву "Два міста – одне серце. Кельце – Вінниця". Ініціаторами цієї ідеї виступили мери вищевказаних міст, які останнім часом, як стверджують, стали справжніми друзями.

У Польщі випустили унікальну марку, присвячену польсько-українській дружбі: деталі

фото марок, з відкритих джерел

Наклад марок складається всього з 20 екземплярів. За даними польського видання Wyborcza, у відкритий продаж жодна з них не надійде, принаймні поки що. Колекційний набір поштових марок "розлетиться" головними держустановами, галереями та музеями Вінниці і Кельце.

На марках зображено рукостискання двох рук, кожна з яких розфарбована у колір польського та українського прапора. Крім цього, йдеться у повідомленні, на кожній із 20-ти марок розміщений підпис чинних мерів – вінницького Сергія Моргунова та кельцького Богдана Вента.

У Польщі випустили унікальну марку, присвячену польсько-українській дружбі: деталі - фото 2
У Польщі випустили унікальну марку, присвячену польсько-українській дружбі: деталі - фото 3

За наявними даними, випуск цих марок є лише частиною великого проекту, присвяченого польсько-українському співробітництву. У Кельце планують випустити також конверти та вітальні листівки аналогічної символіки. Чи вийде у звичайних громадян придбати символи дружби між двома країнами, керівництво міст поки що не повідомляє.

У цьому контексті варто зазначити, що раніше за ініціативою мера Вінниці Моргунова було розпочато зйомку серіалу "Брати". Ця кінострічка присвячена дружбі з Польщею, а також уособлює подяку українців полякам, які активно підтримують та допомагають біженцям з початку військового вторгнення Росії.

Нагадаємо , раніше видання "Коментарі" повідомляло, що знайдені на одеському залізничному вокзалі у застебнутій сумці левенята – живі. Як з'ясувалося, їх забрав до себе Познанський зоопарк, адміністрація якого незабаром переправить кошенят до американського заповідника для диких кішок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Зоря

2 грудня 2022, 21:29

Шкода, що не для продажу, так точно б якщо не в Польщі, то на violity.com придбала б


Новини