Головна Новини Світ Польща Протестувальники будуть безсилі. У Туска вигадали, як розблокувати кордон для військових вантажів
commentss НОВИНИ Всі новини

Протестувальники будуть безсилі. У Туска вигадали, як розблокувати кордон для військових вантажів

Польща внесе всі прикордонні переходи з Україною, а також ділянки автомобільних і залізничних доріг до переліку об'єктів критичної інфраструктури. Про з посиланням на прем’єра Дональда Туска пише TVN24, передає портал «Коментарі»

22 лютого 2024, 16:03 comments1059
Поділіться публікацією:

За словами Дональда Туска, таке рішення, яке буде прийняте в "найближчі години", дозволить розблокувати рух вантажівок, які везуть в Україну зброю та гуманітарну допомогу.

Протестувальники будуть безсилі. У Туска вигадали, як розблокувати кордон для військових вантажів

Дональд Туск

Як підкреслив Туск, уряд Польщі працює над тим, щоб забезпечити 100-відсоткову гарантію того, що військова допомога, техніка, боєприпаси та гуманітарна допомога надійде українській стороні без будь-яких затримок. І саме тому має буди прийняте рішення про внесення переходів, які блокують польські фермери, до об’єктів критичної інфраструктури.

Коли нововведення буде прийняте, то як каже Туск, це означатиме інший тип організаційного режиму на пунктах перетину кордону і на під'їзних шляхах і коліях до кордону з Україною.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Дональд Туск відхилив пропозицію президента Володимира Зеленського провести у найближчі дні зустріч на кордоні, щоби врегулювати проблему із блокуванням, яке організували фермери. Разом з тим, прем’єр повідомив, що зустріч українських та польських урядовців відбудеться 28 березня. На ній вони одговорять, як вирішити проблему, яка виникла на кордоні. Разом з тим, Туск підкреслив, що польські фермери мають його цілковиту підтримку.

Портал "Коментарі" розповідав, що 21 лютого президент Володимир Зеленський провів селекторну нараду з представниками уряду, на якій обговорив ситуацію на україно-польському кордоні. Очільник держави пообіцяв, що будуть прийняті швидкі кроки.

Після цього Зеленський записав звернення до президента Польщі Анджея Дуди та прем’єра Дональда Туска, в якому закликав їх зустрітися з ним та українськими урядовцями на кордоні задля вирішення питання блокади.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини