Головна Новини Світ Польща Різдвяна трапеза у Вроцлаві: українські страви та подарунки для дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Різдвяна трапеза у Вроцлаві: українські страви та подарунки для дітей

Святкову трапезу відвідало понад 400 українців

8 січня 2023, 19:04
Поділіться публікацією:

Місцеві ЗМІ Польщі почали звітувати після минулих свят про те, як пройшли вихідні, позначені червоним кольором. І якщо у самій Польщі 6 січня відзначається день "Трьох Королів", то у багатьох українців, які живуть там — Різдво.

Різдвяна трапеза у Вроцлаві: українські страви та подарунки для дітей

Святкування Різдва, з відкритих джерел


Так, наприклад, у Вроцлаві відбулася Різдвяна трапеза, яку волонтери організували для греко-католиків та православних, які відзначають народження Христа на два тижні пізніше, ніж католики (25 грудня). За даними місцевих ЗМІ, святкова "вечеря" була розрахована на 400 осіб, проте на неї прийшло набагато більше українців, їх пригощали українськими стравами, а маленьким дітям дарували подарунки.


Журналістам Wyborcza.pl вдалося поспілкуватися з деякими учасниками заходу, серед них, йдеться у повідомленні, найбільше біженців. Ольга родом з Марганцю, розташованого неподалік Запоріжжя, містечко також знаходиться в безпосередній близькості від Енергодару. На початку війни чоловік відвіз Ольгу і дитину до кордону, а сам повернувся додому.


"Неймовірно важкий час. Чоловік далеко, постійно переживаю за нього. Ми з дитиною тут вже трохи адаптувалися. Від сьогоднішнього заходу в шоці, адже до святкування нашого свята поставилися дуже шанобливо, поляки організували таку собі зустріч українців, згуртували нас ще більше, приготували українські страви і навіть не забули про дітей, вони здобули символічні подарунки", — розповідає біженка.


Варто додати, що 6 та 7 січня храми у Вроцлаві та інших польських містах були переповнені українцями, жива черга з біженців часом ставала довшою за 500 метрів.


Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що черговий гуманітарний конвой із Польщі вирушив до України. На цей раз у сусідній країні вирішили приділити увагу освіті, закупивши генератори для Львівського технологічного університету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини