Головна Новини Світ Польща Розбомблені будинки Харкова прикрасили незвичайним подарунком з Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Розбомблені будинки Харкова прикрасили незвичайним подарунком з Польщі

Символізуючі дружбу між Польщею та Україною картини привернули увагу кількох всесвітньо відомих видань

22 грудня 2022, 11:33
Поділіться публікацією:

На адміністративній будівлі Харкова, зруйнованої російськими ракетами, з'явилися картини відомого польського художника Матіаса Фогеля. Два полотна, що прикрасили розбомблену будівлю, звернули на себе увагу безлічі світових ЗМІ, які встигли назвати ці картини "символом польсько-української" дружби.

Розбомблені будинки Харкова прикрасили незвичайним подарунком з Польщі

Картина Матіаса Фогеля, з відкритих джерел


Художник Матіас Фогель має дуже велику популярність у Польщі. 35-річний чоловік живе у культурній столиці своєї Батьківщини — Вроцлаві, в якому він і вигадав проект "Занедбане мистецтво". У рамках цієї ініціативи художник почав розміщувати свої роботи на стінах нежитлових будинків та будівель, підземних переходах та просто на випадкових спорудах на вулиці.


І якщо раніше полотна Матіаса Фогеля тішили око лише польських поціновувачів мистецтва, то починаючи з грудня місяця з роботами митця зможуть познайомитись і харків'яни.


На двох картинах, які Фогель передав Харкову, зображені дві жінки похилого віку. У руках у них спиці для в'язання – старенькі в'яжуть прапор, кожна своєї країни – України та Польщі відповідно. На ці полотна звернули увагу такі світові видання, як BBC та The Guardian. У своїх матеріалах вони назвали картини художника із Вроцлава "символом польсько-української дружби".


Очікується, що незабаром і в інших містах України, які постраждали від російського терору, з'являться подібні витвори мистецтва, проте де і коли це станеться, а також, що саме буде зображено на картинах, невідомо.


Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що у Польщі відбулася зустріч мерів Львова та Варшави. Керівник польської столиці пообіцяв закурити для України велику кількість генераторів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ssss

22 грудня 2022, 13:18

Найди себе снегурочку на ночь (без шлюх и разводил), здесь девушки ищут только сeкcа, многие готовы на эксперименты.------- https://min.lc/sisy


Новини