Головна Новини Світ Польща Уламок ракети в обмін на генератори: у Польщі відбулася зустріч мерів Львова та Варшави
commentss НОВИНИ Всі новини

Уламок ракети в обмін на генератори: у Польщі відбулася зустріч мерів Львова та Варшави

Поки перший конвой із генераторами прибуває до Львова, Варшава тим часом закуповує нові системи енергозбереження для відправлення другого рейсу

21 грудня 2022, 13:34
Поділіться публікацією:

На зворотному шляху з ділової зустрічі у Брюсселі, мер Львова Андрій Садовий відвідав столицю Польщі – Варшаву. Там український чиновник зустрівся зі своїм колегою Рафалом Тшасковським. Між чоловіками, як і між містами, якими вони керують, вже давно почалася міцна дружба, починаючи з 2014 року.

Уламок ракети в обмін на генератори: у Польщі відбулася зустріч мерів Львова та Варшави

Зустріч мерів, з відкритих джерел


За наявними даними, головною метою візиту Садового до Варшави став проект "Незламний", у рамках якого у Львові має бути збудовано великий реабілітаційний центр для українців, які постраждали від російської агресії. За словами Садового, у Львові зараз перебуває близько 12 тисяч поранених громадян, серед яких маленькі діти та жінки. Усі вони отримують необхідне лікування та турботу, проте для повного відновлення, зокрема психологічного, необхідно пройти курс реабілітації, наголошує мер Львова.


Відомо, що у рамках зустрічі Садовий подарував Тшасковському розмальований уламок ворожої російської ракети, яка нещодавно поцілила до центру Львова. Таким своєрідним сувеніром, пишуть ЗМІ, Садовий хотів вкотре наголосити, що війна реальна, і щодня в Україні гинуть люди, у тому числі від осколкових поранень, отриманих внаслідок прильоту до їхніх міст бомб, ракет і градів.


Окрім обіцянок допомогти у будівництві реабілітаційного центру, Тшасковський згадав і проблему постійного відключення електроенергії в Україні.


"Ми знаємо, що однією з головних проблем українців є систематичні відключення електроенергії. Перший гуманітарний конвой вже вирушив до Львова, ми придбали для мешканців міста 58 генераторів. Наразі йде друга закупівля генераторів, незабаром до наших партнерів вирушить ще один конвой", — сказав Тшасковський.


Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що у Польщі стурбовані бажанням поляків йти воювати за Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

oooo

21 грудня 2022, 15:52

Зачeм плaтить за ceкc или дарить подарки и ходить на свидания если можно просто найти девку для сeкca Здесь ------ https://e.vg/pisy


Новини