Головна Новини Світ Польща Скандал у Польщі: видавали візи громадянам Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал у Польщі: видавали візи громадянам Росії

У Польщі візовий скандал набирає нових обертів. З’ясувалось, що частину віз видавали росіянам.

11 жовтня 2023, 14:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Польща видала росіянам майже 2 тис. віз, ще десятки тисяч отримали білоруси. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на польське видання Onet.

Скандал у Польщі: видавали візи громадянам Росії

Депутат польського Сейму Марцін Кервінський. Фото з відкритих джерел

Польський уряд мав спеціальну програму, яка мала залучити закордонних спеціалістів зі сфери IT до Польщі. Народні депутати від опозиційної партії "Громадянської платформи" отримали документи парламентської перевірки щодо візового скандалу та виявили, що частину віз отримали росіяни.

"За цією програмою видали майже 90 тис. віз, переважно громадянам Білорусі, але виявляється, що майже 2 тис. отримали громадяни Росії", — сказав польський депутат та додав, що "з початку війни видано майже 1,7 тис. візи для громадян Росії".

Політик від "Громадянської платформи" Марцін Кервінський розкритикував польську владу, яка дозволила росіянам отримати візи за спрощеною процедурою, які, за його словами, могли працювати на критичних для Польщі об’єктах.

"Після початку війни вони відкрили польський ринок для російських айтішників, але невідомо, чи це були айтішники. Можливо, вони були шпигунами, можливо, агентами", — сказав Кервінський.

Відомо,  у 2022 році росіяни отримали 1247 віз, а у 2023 році — 467 віз.

Нагадаємо, що у Польщі відбувся візовий скандал через який звільнили заступника міністра закордонних справ Пьотра Вавжика. Політик нібито змушував польських дипломатів видавати візи вказаним ним іммігрантам. Таким чином утворився нелегальний корир, яким перенаправляли іммігрантів з Азії та Африки через Європу до США.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що одна з лідерок польської партії зробила шокуючі заяви про війну в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, хто переможе на виборах у Польщі: результати опитування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини