Головна Новини Світ Польща Хто переможе на виборах у Польщі: результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто переможе на виборах у Польщі: результати опитування

За два тижні до парламентських виборів у Польщі з'явились результати опитування, які вказують на переможця.

3 жовтня 2023, 16:30 comments1564
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Якби парламентські вибори у Польщі пройшли сьогодні, то перемогу на них здобула б керівна партія "Право і справедливість" (PiS) з результатом у 32,3%. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження компанії United Surveys, яке було замовлено для Wirtualna Polska.

Хто переможе на виборах у Польщі: результати опитування

Парламентські вибори в Польщі. Фото з відкритих джерел

Парламентські вибори у Польщі відбудуться 15 жовтня. Поляки обиратимуть 460 депутатів і 100 сенаторів на чотирирічний термін. Згідно з опитуванням проведеним за два тижні до виборів, перемогу здобула б партія Ярослава Качинського "Право і справедливість" (PiS)- 32,3%. На другому місці з результатом 26,4% опинилась партія Дональда Туска "Громадянська платформа" (KO). Трійку лідерів замкнув блок "Третій шлях" (Trzecia Droga) з 12,1% голосів.

Згідно з опитуваннями також до польського парламенту потрапляють ще дві партії: євроскептична коаліція з правими поглядами "Конфедерація" (Konfederacja) — 9% та ліва соціал-демократична партія "Лівиця" (Lewica) — 8,1%.

Переглянути результати опитування щодо парламентських виборів у Польщі можна нижче:

Хто переможе на виборах у Польщі: результати опитування - фото 2

Інші партії не долають бар’єр для потрапляння у польський парламент, а ще 8,5% опитаних вказали, що не визначились з вибором.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Польщі депутат від партії "Конфедерація" закликає шантажувати Україну та пропонує заборонити транзит зброї. Крім того, представник цієї партії виставив багатомільярдний рахунок Україні від Польщі за допомогу у війні.

Також "Коментарі" писали, що у Словаччині на останніх парламентських виборах перемогла партія з проросійським лідером, який закликав зупинити військову допомогу для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини