Головна Новини Світ Польща Скандал у Польщі: відомий активіст підтримав Путіна та його криваву війну проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал у Польщі: відомий активіст підтримав Путіна та його криваву війну проти України

Відомо, що санкція статті, за якою були висунуті звинувачення активісту, передбачає позбавлення волі на строк до 5 років.

3 січня 2023, 08:54 comments4155
Поділіться публікацією:

Відомий у вузьких колах активіст на ім'я Генрік, який проживає в польському Глогові, публічно підтримав Путіна та його ідею поневолення України. Спецслужби сусідньої країни постійно відстежують подібні висловлювання та публікації, які розповсюджуються у соціальних мережах. У результаті проти "націонал-більшовицького" активіста прокуратура Глогова висунула звинувачення за підтримку війни, чоловікові загрожує до 5 років ув'язнення.

Скандал у Польщі: відомий активіст підтримав Путіна та його криваву війну проти України

Володимир Путін, з відкритих джерел

За даними польських ЗМІ, Генрік публічно почав коментувати війну, розпочату Путіним, на четвертий день так званої "спецоперації". Зазначається, що у своїх публікаціях у соціальних мережах активіст уникав слова "війна", криваві дії Росії чоловік назвав "вимушеним заходом, вжитим РФ задля збереження власної безпеки".

Детальний аналіз усіх публікацій Генріка був зроблений Агентством внутрішньої безпеки ще навесні. Всі дії активіста з Глогова були визнані нічим іншим, як підримкою збройної агресії Росії, яку, до речі, він називав "військовою акцією". Обвинувальний висновок прокуратури було передано до суду у грудні 2022 року. Наразі ЗМІ Польщі та просто свідомі громадяни з нетерпінням чекають на обвинувальний вирок.

Нагадаємо , раніше наше видання повідомляло, що найбільша нафтопереробна компанія Польщі відмовилася розривати зв'язок з Росією, вона досі продовжує закуповувати нафту в РФ, фінансуючи таким чином розпочату Путіним війну в Україні. За даними місцевих ЗМІ, подібна поведінка компанії ORLEN дуже підриває авторитет прем'єр-міністра Польщі, який пообіцяв проконтролювати виконання указу Євросоюзу про накладення ембарго на експерт російської нафти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини