Головна Новини Світ Польща Скорочення допомоги українським біженцям у Польщі: Дуда зробив нову заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Скорочення допомоги українським біженцям у Польщі: Дуда зробив нову заяву

Повинен бути безперервний, достовірний аналіз, заявив Дуда

25 вересня 2023, 19:52 comments1461
Поділіться публікацією:

Глава Польщі Анджей Дуда дав  коментар щодо ймовірного скорочення допомог  біженцям з України в  2024 році.

Скорочення допомоги українським біженцям у Польщі: Дуда зробив нову заяву

Анджей Дуда (фото з відкритих джерел)

"Перш за все, я вважаю, що повинен бути безперервний, достовірний аналіз. Нам потрібно подивитися питання, чи використовуються ці кошти, кому ці кошти виплачуються і чи перебувають люди, які їх отримують, насправді у Польщі або, може бути, вони поїхали", — сказав польський   президент, відповідаючи на питання журналістів  польського видання Super Express.

Як заявив Анджей Дуда, в тій ситуації, коли українці покинули територію країни, "підстав платити їм гроші немає".

"Але для тих, хто все ще тут, нам слід подумати про збереження цих умов, оскільки вони є частиною нашого суспільства. Переважна більшість українців зазвичай працюють у Польщі і таким чином сприяють нашому економічному розвитку. Ці люди платять податки, тому до них слід ставитися гідно", — підсумував  президент Польщі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Польща відновить поставки зброї до УкраїниПрезидент Польщі Анджей Дуда розповів за яких умов Варшава може знову відновити поставки зброї до України. Анджей Дуда пояснив, що не очікував критику в бік Польщі від Зеленського зі сцени Генасамблеї ООН. Однак польський лідер зауважив, що Зеленський перебуває під значним тиском через війну, адже "він посилає людей на фронт, часто на смерть". Президент Польщі назвав обставини при яких його країна знову готова постачати зброю до України.

Польща відмовилась зняти ембарго на українське зерно, яке мало закінчитись 15 вересня. Україна відреагувала на такі дії та подала позов до СОТ. Як наслідок прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Варшава припиняє відправляти зброю до України.
 


 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини