Головна Новини Світ Польща Трактори усюди. Фермери заблокували пункт пропуску із головною країною ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Трактори усюди. Фермери заблокували пункт пропуску із головною країною ЄС

Польські фермери заблокували пункт пропуску на кордоні з Польщею поблизу Франкфурта-на-Одері, повідомляє Spiegel. Наразі протест має попереджувальний характер. При цьому протестувальники очікують, що до них мав би приїхати Туск

26 лютого 2024, 11:51
Поділіться публікацією:

Як повідомляє видання, через блокаду пункту пропуску на кордоні з Німеччиною велика кількість вантажівок та навіть легкового транспорту, у неділю змушена була їхати в об'їзд. Журналісти додають, що на польській стороні фермери припаркували свої трактори на багато кілометрів.

Трактори усюди. Фермери заблокували пункт пропуску із головною країною ЄС

Протест фермерів

Відомо, що у Польщі протестувальники сформували колону з тракторів на автобані 2, який є продовженням дороги A12 на польській стороні – на прикордонному переході Швєцк.

Окрім того, підтримали польських фермерів і їх німецькі колеги. Вони заблокували міст у Франкфурті-на-Одері. Для цього використали трактори, фургони та вантажівки. Як відзначає видання, німецькі фермери протестують проти скорочення субсидій на сільськогосподарське дизельне паливо.

Разом з тим польські ЗМІ повідомляють, місцеві фермери очікують, що до них на зустріч приїде прем’єр-міністр Дональд Туск. На машинах протестувальників навіть розвішані плакати із написом "Ми чекаємо на прем'єр-міністра".

Відомо, що блокада пункту пропуску із Німеччиною наразі носить попереджувальний характер. Проте протестувальники не виключають, що можуть продовжити свій протест на цьому місці.

Нагадаємо, польські фермери посилили блокаду на українському кордоні з 20 лютого і заблокували перевезення вантажів з України. Протестувальники не тільки блокують рух, а і нищать агропродукцію, яка знаходиться у вагонах потягів, висипаючи її на колії.

Президент Володимир Зеленський закликав своїх колег із Польщі зустрітися з українськими урядовцями на кордоні 23 лютого, аби знайти вихід із ситуації. Проте, за словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля польські урядовці не приїхали на кордон.

Як повідомляв портал "Коментарі", польські фермери пригрозили ще одній країні ЄС заблокувати кордон.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини