Головна Новини Світ Польща "Трамп мав рацію": Польща анонсувала суттєве збільшення витрат на армію
commentss НОВИНИ Всі новини

"Трамп мав рацію": Польща анонсувала суттєве збільшення витрат на армію

У наступному році Польща планує витратити на оборону 5% ВВП

13 липня 2024, 19:26
Поділіться публікацією:

У 2025 році Польща планує збільшити витрати на оборону до 5% ВВП на тлі війни РФ проти України, заявив міністр закордонних справ Радослав Сікорський.

"Трамп мав рацію": Польща анонсувала суттєве збільшення витрат на армію

Польща збільшить витрати на оборону. Фото з відкритих джерел

Глава польського МЗС заявив, що "Дональд Трамп мав рацію, коли наполягав на тому, що союзники повинні витрачати більше коштів на оборону".

За словами Радослава Сікорського, цього року Польща планує витратити на оборону близько 4% ВВП, а в наступному році збільшити витрати до 5% ВВП.

Водночас міністр наголосив, що обсяг витрат на армію не повинен бути "єдиним мірилом".

"Ісландія, член НАТО, має невеликий оборонний бюджет, але відіграє важливу роль, дозволяючи союзникам заправляти літаки. А Польща відправила війська до Афганістану, щоб допомогти США, коли це було необхідно, навіть коли витрачала менше 2% на оборону. Ми більше не перебуваємо у вічному мирі після холодної війни. НАТО — це не сусідська охоронна компанія, а ми", — підкреслив очільник польського зовнішньополітичного відомства.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що  у Польщі розпочинають підготовку першої української бригади, що складається з добровольців, які проживають в країні. За словами міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського, вже тисячі осіб серед мільйона українців обох статей, що проживають у Польщі, виявили бажання приєднатися до лав цієї бригади. Польща планує забезпечити їх навчанням і обмундируванням, після чого добровольці будуть передані Україні як підрозділ із правом повернення до Польщі після ротації. Сікорський підкреслив, що такий підхід може бути впроваджений і в інших європейських країнах, що дозволить забезпечити Україну додатковими бригадами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини