Головна Новини Світ Польща Туск не виключив закриття кордону з Україною. Причини та терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Туск не виключив закриття кордону з Україною. Причини та терміни

Між Польщею та Україною ідуть перемовини щодо можливості закриття кордону між країнами для обміну товарами. Про це, як пише РАР повідомив прем’єр-міністр Дональд Туск. За його словами, це буде болюче рішення для обох країн

28 лютого 2024, 17:24
Поділіться публікацією:

Як повідомив Дональд Туск зараз Польща обговорює з колегами із України можливість тимчасово закрити кордон. Мова йде про обмін товарами.  Туск підкреслив, що навіть готовий приймати більш жорсткі рішення, проте виключно за погодженням із Києвом, щоби не провокувати зайвої напруги між країнами.

Туск не виключив закриття кордону з Україною. Причини та терміни

Дональд Туск

"Ми повинні знайти рішення, яке буде довготривалим",
— підкреслив Туск.

Польський прем’єр також повідомив, що тему тимчасового закриття кордону між Україною та Польщею для обміну товарами 29 лютого обговорять із польськими фермерами на зустрічі.

Дональд Туск додав, що  уже мала місце спроба обмежити надходження сільськогосподарської продукції з України. Мова йде про те, щоб без мита могло входити стільки, скільки в середньому у 2022-2023 роках. При цьому Варшава планує пропонувати Брюсселю повернути обмеження щодо українського експорту на довоєнний рівень.

Нагадаємо, з 20 лютого польські фермери посилили блокаду на пунктах пропуску з Україною. Вони блокують рух вантажного транспорту, стверджуючи, що зерно, яке йде транзитом через їх країну, насправді в ній і залишається. Саме тому фермери зазнають збитків.

Відомо, що польські фермери уже чотири рази висипали продукцію із товарних вагонів, які застрягли на залізничних станціях. Частину із розсипаного збіжжя, яке мало отримати Марокко доведеться утилізувати.

Разом з тим відомо, що польські та українські урядовці мають намір зустрітися у Варшаві, щоби 29 березня обговорити проблему із блокадою.

При цьому польські фермери уже заявили, якщо їх вимоги щодо експорту українського зерна не будуть виконані, то вони заблокують кордон і для руху пасажирського транспорту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

28 лютого 2024, 17:37

Чудово! Не можна йти на поступки юдейським мафіозі які прагнуть контрабандою уникати оподаткування. Відкрити тільки після вступу у ЄС. Достатньо згадати найбільш корупційний ПДВ. Коли ставили питання скасувати це юдейське неподобство вони відповідали: не можна, бо ми ж йдемо у ЄС, а там він існує. Ми вже 15 років йдемо у ЄС скільки обрізаних збагатілось на цій схемі? Якби скасували, ці 15 років розвивали б економіку в тому числі військовий потенціал, а потім ще через 50 років перед входом у ЄС можна ПДВ поновити. Але ж ми слухаємо бандерівських посіпак які захищають ідейців.


Новини