Головна Новини Світ Польща Туск розкритикував європейських лідерів: назвав важливу помилку щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Туск розкритикував європейських лідерів: назвав важливу помилку щодо України

Дональд Туск вважає, що Європа могла уникнути війни в Україні, якби була краще готова у безпекових питаннях.

7 травня 2024, 13:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск вважає, що можна було б уникнути російського повномасштабного вторгнення в Україну, якби ЄС був краще підготовлений до військового конфлікту в Європі.

Туск розкритикував європейських лідерів: назвав важливу помилку щодо України

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск. Фото з відкритих джерел

Дональд Туск виступив на 16-му Європейському економічному конгресі у Катовіце, де зробив кілька заяв щодо війни в Україні. За словами польського міністра, Європа могла завадити війні в Україні.

"Сьогодні Європейський Союз має стати безпечним континентом завдяки власним зусиллям. Справа не в тому, що в Україні має закінчитись війна. Якби Європа була краще підготовлена, можливо, Росія не наважилася б напасти на нашого друга Україну", — сказав Туск.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск також у промові назвав Росію "злом", яке є більш небезпечне, ніж нещодавня пандемія коронавірусу.

"Урсула фон дер Ляєн була в авангарді боротьби з пандемією. Це була праця, яка нас об’єднала. Ми маємо усвідомити, що ми можемо зробити більше у боротьбі зі злом, небезпечнішим за цей вірус", — сказав Туск в контексті війни в Україні.

У підсумку Туск наголосив, що "Європа буде безпечною за умови, що небо над Європою буде безпечним".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Дональд Туск пояснив, чому Польща не передає Україні системи протиповітряної оборони Patriot. За його словами, одна з установок розгорнута в Польщі та захищає місця зосередження західної допомоги Україні.

Також "Коментарі" писали про нову заяву у Польщі щодо українських чоловіків та можливості їх повернення в Україну. За словами очільника МЗС, для Польщі це "етично неоднозначне питання".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини